UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-12-17 15:06

Darts: szenzációs siker – Kovács Álmos második lett a junior-világbajnokságon

Fantasztikus teljesítménnyel a döntőig menetelt Kovács Álmos az U18-as darts világbajnokságon, amelynek vasárnapi fináléjában a 17 éves magyar fiú az angolok szupertehetségét, Luke Littlert (16) is megszorongatta a sportág szentélyében, a londoni Alexandra Palace-ban.

A Biatorbágyi Viadukt SE 17 esztendős dartsosa, Kovács Álmos korábban Gibraltáron vívta ki a döntőbe jutást a Junior Darts Corporation – amely a profi PDC junior társszervezete – szervezésében zajló U18-as világbajnokságon, miután

a 138 fős mezőnyben csak a magyar fiú és az angol Luke Littler maradt állva az Europa Point Stadionban.

A világ legjobb juniorjainak fináléját vasárnap a londoni Alexandra Palace-ban tartották, amely évről évre a profik versenyének, a PDC világbajnokságnak ad otthont (éppen pénteken kezdődött el a 2024-es vb). A kizárólag családi finanszírozásból ilyen magasra jutó Kovács egyáltalán nem megilletődve, sőt remekül kezdte a vb-döntőt: 3–1-re elhúzott. Majd a 16 éves angol Luke Littler – aki U23-as világbajnoknak is mondhatja magát – fordítani tudott, sorozatban négy leget nyert, így 5–3-mal az övé lett a végső győzelem. (Luke Littlert majd a felnőttek mezőnyében is láthatjuk a vb-n.)

Kovács Álmos sportágtörténelmi sikerét Vereczkey Lajos, a Sport Tv dartsszakkommentátora így értékelte:

Ezzel az eredménnyel Álmos nagyon nagy lépés tett előre a profivá válás útján. Ő óriási reménysugár sportágunk számára, hogy Magyarország végre profi játékossal büszkélkedhessen.

Valószínűsíthető, hogy ekkora siker láttán a szponzorok is jobban keresik majd – mondta Vereczkey az Utánpótlássportnak.

(Kiemelt képen: Kovács Álmos (balra) Forrás: JDC)