UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-12-19 11:28

Vas Kata Blanka még nem döntött, melyik szakágra koncentrál

Vas Kata Blanka, az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, valamint U23-as vb-aranyérmes bringása még nem döntött arról, hogy jövőre melyik szakágra fekteti a hangsúlyt.

A 22 éves kerékpáros október közepén sérült meg edzésen, a műtéte után pedig november végén egy hetedik hellyel tért vissza kulcscsonttöréséből.

„Az utóbbi egy hónap volt a legnehezebb, nem is az, amikor lesérültem, hanem amikor elkezdtem versenyezni, mert nem úgy mennek a versenyek, mint ahogy azt gondoltam. Ez a sérülés sokat kivett a szervezetemből és még mindig kell egy kis idő, hogy visszajöjjön a formám” – nyilatkozott az M1 csatornának Vas Kata Blanka. Hozzátette, az első két hétben nagyon óvatosan edzett és csak a rehabilitáció harmadik hetében utazott el edzőtáborozni, ahol szintén a felépülésre helyezte a hangsúlyt, az ötödik héten pedig már versenyzett.

„Nem szabad annyira elkeseredni, mert már nem fáj semmim, a csontom is összeforrt és már mindent tudok csinálni. Még mindig fáj egy-két mozdulatnál, például, amikor ugratni akarok, de egyébként minden jól ment és bízom benne, hogy az idény végére egy értékelhető eredményt tudok összegyűjteni a cross-szezonban” – fogalmazott az SD Worx versenyzője.

Vas sűrű szezonnak néz elébe a csehországi terepkerékpáros világbajnokságig, ugyanis december 26-án, 27-én még kérdéses a szereplése, de 28-án és 30-án is rajthoz áll még ebben az évben. Majd január 7-én, 21-én és 28-án is versenyez a február 2-án rajtoló terepkerékpáros vb előtt. Az SD Worx bringása még nem döntötte el, hogy melyik szakág kerül előtérbe a 2024-es szezonban, jelenleg mindkét számban elindulna a jövő évi párizsi olimpián.

„Egy hét van köztük, úgyhogy a két verseny nem is üti egymást, inkább a felkészülést nehéz kitalálni. Igazából

lehetetlenség, hogy mindkettőre százszázalékosan felkészüljek, ezért mindenképpen ki kell választani, hogy melyik szakág a legfontosabb és az alapján felépíteni a felkészülést

 – hangsúlyozta a jövő évi ötkarikás játékokkal kapcsolatban Vas, aki országúti kerékpárban már megszerezte az indulási jogot.

Utóbbi számmal kapcsolatban elárulta, hogy mindenképpen szeretne fejlődni a hosszabb emelkedőkön és ott lenni a verseny első csoportjában, mivel az ezt követő közepes sprintje jónak számít a mezőnyben.

(Kiemelt kép forrása: Team SD Worx)