UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-12-20 20:34

Első mérkőzéseire készül a serdülő fiúválogatott

Csütörtökön és pénteken is összecsap Szlovákia korosztályos legjobbjaival a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott Győrben, felkészülési meccsen.

Korosztályváltás történt a kézilabdázók fiú szakágában, ennek megfelelően a nyáron az EYOF-on harmadik helyen végző csapat tagjai az ősszel felléptek az ifjúságiak közé. A „megüresedett” helyekre pedig a 2008-as és 2009-es születésű fiatalok közül válogatott a stáb; a folyamat már az őszi hónapok előtt megkezdődött.

A bő keret tagjai először október végén, november elején találkoztak először válogatott hét keretén belül, akkor a felméréseken volt a hangsúly,

a héten azonban már az első mérkőzéseit is lejátssza majd az együttes: csütörtökön és pénteken is összecsap Szlovákia korosztályos legjobbjaival Győrben.

„Ezek a srácok – mint a mindenkori serdülőválogatott tagjai – központi kiválasztó után kerültek be a nemzeti csapatba, jelenleg hatvanöten alkotják ezt a nagyon bő keretet – mondja Szabó Levente, az együttes szövetségi edzője. – Az első válogatott héten újra találkoztunk velük, akkor csoportokra bontva folyt a munka, ami alapján kiválasztottuk azt a húsz főt, amellyel ezekben a napokban Győrben edzünk. Valójában harminc-harminckét kézilabdázó az, akire kiemelten figyelünk majd, igyekszünk a folytatásban forgatni a keretet. Az első évben a legfontosabb az ismerkedés, az alapok elsajátítása és a rutinszerzés; a második viszont már komolyabb feladatokat is tartogat; Olimpiai Reménységek Versenyén veszünk majd részt, emellett ifjúsági olimpia és Európa-bajnokság is lehet a láthatáron.

Igyekszünk minél több nemzetközi meccset szervezni nekik, januárban is lesz Három Nemzet Tornája; így a fiatalok is hamarabb megszokják a nemzetközi összecsapások ritmusát és hangulatát.

Az első megméretés viszont már ezekben a napokban eljön, kétszer is találkozunk a szlovák csapattal!”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ/Kovács Anikó)