UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-12-21 09:04

Tanulságos ORV-n van túl a januári vb-re készülő U18-as leányválogatott

A csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén szerepelt a januári vb-re készülő U18-as leány jégkorong-válogatott: két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát. Bedő Botond szövetségi edző értékelte a csapat a teljesítményét.

Mint arról beszámoltunk, lejátszotta az utolsó felkészülési tornáját a ifjúsági leány jégkorong-válogatott a januári, olaszországi divízió I/A-csoportos világbajnokság előtt. Bedő Botond együttese a csehországi Hodonínban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén szerepelt, és a házigazdák elleni nyitó vereséget (1–4) követően a szlovákokat (2–0) és a lengyeleket (büntetők után 3–2) is legyőzték a mieink.

A végeredményt nézve azt mondhatjuk, hogy összességében sikeres tornát zártunk, hiszen a második helyen végeztünk, és csak a csehektől kaptunk ki, ugyanakkor a játékban már ennél árnyaltabb az összkép.

– nyilatkozta Bedő Botond szövetségi edző az Utánpótlássportnak. – Hasznos és jó meccseket játszottunk, de nem voltam mindig elégedett a látottakkal – például hiányzott a megfelelő hozzáállás bizonyos periódusokban, különösen az utolsó nap nem láttam már a kellő élességet, ugyanis a helyzetek, a  lövések száma alapján simán kellett volna vernünk a lengyeleket, ehelyett csak szétlövésben tudtunk nyerni. Tehát a három meccs nemcsak az eredményt tekintve volt teljesen különböző, hanem a hangulatában is. Annyi biztos, hogy még van min csiszolnunk a világbajnokságig, és most egy reális képet kaphattunk arról, hol tart a csapat – többek között azért is, mert a szezon során most dolgozhattunk a legerősebb kerettel.

Úgy érzem, jó úton haladunk afelé, hogy a vb-re majd tényleg minden összeálljon."

A válogatott december 27-én kezdi meg a közvetlen világbajnoki felkészülést bővebb kerettel, és 29-én az osztrákok ellen játszik edzőmeccset a Tüskecsarnokban. A szűkített keret január 2-án folytatja a munkát, majd két napra rá utazik el a 6-án rajtoló vb helyszínére, az olaszországi Egnába.

AZ U18-AS LEÁNYVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)
Hátvédek:
Chlepkó Zsófia (BJA), Faragó Luca (Ajkai Óriások), Hajdu Lili (BJA), Haraszt Lorina (IOGJA), Koncz Boglárka (HKB), Kornyilov Anna (BJA), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák)
Csatárok:
Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Fehér Nikolett (HKB), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stansted, kanadai), Pásztor Flóra (BJA), Polónyi Petra (OHA, kanadai), Simon Bíborka (MAC Budapest), Torontáli Anna (BJA), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)