UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-12-23 09:00

Győzelmekkel debütált a serdülő fiúválogatott

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta a héten az idén megalakult serdülő fiú kézilabda-válogatott; a fiatalok mindkét összecsapásukat megnyerték a szlovák korosztályos csapat ellen.

Fontos hét végéhez ért az idén az ifjúságiak közé belépő kézilabdázók helyére 2008-as és 2009-es születésű játékosokkal „feltöltött” serdülő fiúválogatott: a Szabó Levente szövetségi edző vezette korosztályos csapat csütörtökön az első nemzetközi mérkőzését játszotta Győrben a szlovákok ellen, másnap pedig ugyanott újra összecsaptak a felek.

Az első felkészülési mérkőzésen 33–22-es magyar siker született, az együttesből pedig Varga Levente dobta a legtöbb gólt (5). Másnap már jóval szorosabban alakult a találkozó, de a hazai pályán játszó fiúk ismét nyerni tudtak, 30–28-ra; a visszavágón Árkos Ádám 10 találatig jutott.

„Végigdolgoztuk a hetet, a meccsek előtt számos edzésünk is volt; az első meccs előtti utolsó tréningen már tapintható volt a feszültség, izgultak a srácok, ennek megfelelően kellemes meglepetés volt, hogy a csütörtöki összecsapás első negyedórájában máris

felvették a megfelelő vagányságot a fiatalok, magabiztosan kézilabdáztunk, annak ellenére, hogy túl sokat még nem tudtunk közösen készülni

– kezdi az értékelést Szabó. – Az ellenfélhez képest kevésbé voltunk megilletődve, ez is az egyik oka volt a viszonylag sima győzelemnek, ám a szlovák válogatott is kellemes meglepetést okozott, jó alkatú fiúk alkotják, ami a visszavágón kiütközött. Jobban védekeztek és pontosabban támadtak az előző naphoz képest, míg mi picit visszaestünk, de így is irányítani tudtuk a mérkőzést. Az eredmény egyébként sokadlagos volt, próbálgattuk a srácokat és a különböző felállásokat. A két győzelem természetesen örömteli, a srácokon viszont azt figyeltem meg, hogy a mérkőzés után is meg voltak illetődve picit, nem tudták még, hogyan kezeljék ezt a helyzetet, az pedig külön örömteli, hogy láthatóan bosszantotta őket, hogy a második találkozón nem tudtak olyan sima győzelmet aratni. Összességében elégedettek voltunk a csapattal, jól sikerült a bemutatkozás. Január negyedikén pedig újabb torna következik, úgyhogy túl sok pihenő nem vár a fiatalokra!”

Serdülő fiú felkészülési kézilabda-mérkőzések (Győr):
12.21.
Magyarország–Szlovákia 33–22 (19–12)

12.22.
Magyarország–Szlovákia 30–28 (15–11)

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)