UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-12-23 10:42

Kincses Kolos az év legjobb U16-os játékosa az európai szövetség szerint

Az Európai Tenisz Szövetség Kincses Kolost választotta az év legjobb U16-os játékosának. Magyar teniszezőt 2014 óta először díjaztak, akkor Valkusz Máté kapott elismerést.

Az Európai Tenisz Szövetség Kincses Kolost választotta az év legjobb U16-os játékosának. Az MTK teniszezője remek esztendőt zárt: a milánói szuperkategóriás versenyen döntőt játszott, a Masters-tornát pedig megnyerte.

„Idén az agresszivitásom fejlődött a legtöbbet, próbálok többet menni a hálóhoz, és jobban irányítani a tenyeresemmel, és a lábmunkám is sokat javult. Az Australian Openre még nem megyek el, de jövőre egyértelműen az a cél, hogy ott legyek a Grand Slam-tornák junior mezőnyében" - mondta az MTSZ közösségi oldalán Kincses, aki jelenleg a felnőtt válogatott tagjaival együtt készül a Nemzeti Edzés Központban.

Magyar játékost 2014 óta nem díjazott az európai szövetség; Gubacsi Zsófia (1995), Gálfi Dalma (2012), valamint Valkusz Máté (2013, 2014) után Kincses lett a negyedik magyar, akit az év legjobbjává választottak.