UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-12-24 11:17

Eddig nem a KSI-ről szól a fiú ifjúsági bajnokság

A KSI vízilabdacsapata a férfi ob I-ben jól helytáll, az ifjúsági bajnokságban azonban a vártnál gyengébben szerepel ebben az évadban.

Ebben az idényben is a KSI a legalacsonyabb átlagéletkorú csapat az első osztályú férfi vízilabda bajnokságban (ob I), a keret nagy része párhuzamosan játszik a felnőtt, valamint az ifi pontvadászatban.

Az ob I alapszakaszát a sportiskolások az utolsó, 14. helyén zárták, de több ellenfelet is megszorongattak, a 7. fordulóban a Pécs elleni győzelemmel pedig három pontot gyűjtöttek.

Az élvonalban a KSI fiataljai számára a tanulás és a fejlődés a legfontosabb, a korosztályos bajnokságban viszont rendre az éremért harcolt a gárda az elmúlt években.

Ezért is meglepő némileg, hogy az ifjúsági bajnokság alapszakaszában 13 fordulót követően a nyolcadik helyen áll az együttes, hat győzelem mellett hét vereség a mérlege. A tabella élén sorrendben az FTC, a Szeged és az UVSE telel.

 A KSI a Pécs ellen megszerezte idei első pontjait az ob I-ben Forrás: KSI

Az őszi szezonról Horváth János vezetőedző úgy fogalmazott a klub portálján, hogy:

,,Egyik legnehezebb őszi menetelés volt edzői pályafutásom alatt. Két fronton harcoltunk. A felnőtt ob I-ben mutatott teljesítményünkkel elégedett vagyok. Nagyon átalakult a csapat, kulcsjátékosok távoztak él klubokba. Ennek ellenére a bajnokság elejére mondhatom azt, hogy szépen összeálltunk. Ekkor további két alap emberünk kiesett, Pető Ádám válla kiugrott, Bede Marcell pedig mononucleosis-os lett, így ők szinte az egész őszi idényt kihagyták. Nem lehetek elégedetlen, mert van három pontunk, voltak jó meccseink és van esélyünk a bennmaradásért harcolni. Az ifi bajnokságban mutatott teljesítményünk, már hagy kívánnivalót maga után.

Az várható volt, hogy ez az idény nem rólunk fog szólni, ugyanakkor ennél több győzelemre számítottam. Valahogy mindig a kétes helyzetekből mi jöttünk ki rosszul.

Ezalatt értem a játékot és az eredményt is. Van dolgunk bőven tavaszig, sokat kell javulnunk úgy egyénileg, mint csapatként.”

(Kiemelt képünkön: a KSI az idén is két fronton harcol Forrás: KSI)