UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-12-25 13:25

Lakotár Hanna a sérülése után felnőtt ob-arannyal tért vissza

Az utolsó pillanatig kérdéses volt az indulása, végül az aranyérmet és a legjobb női versenyző címét is begyűjtötte a felnőtt ökölvívó ob-n a 22 éves Lakotár Hanna.

Az utolsó U22-es évét befejező Lakotár Hanna a korábbi korosztályos sikerek után immár a felnőttek között igyekszik letenni a névjegyét, tagja a válogatottnak is, amellyel idén vb-n és az Európa Játékokon is részt vett. Augusztusban azonban meg kellett műteni a könyökét, így hosszú kihagyás várt rá; szinte az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy elindulhat-e a felnőtt magyar bajnokságon.

Végül kesztyűt húzott a jubileumi 100., Budapesten megrendezett eseményen, és milyen jól tette: megnyerte az 54 kilogrammos kategóriát, és a viadal legjobb női versenyzőjének járó díjat is megkapta.

„Az idei magyar bajnokság számomra nagy kihívás volt. Augusztus elején volt egy könyökműtétem, amelynek következtében lehetetlennek tűnt, hogy idén el tudjak indulni; nagyon fájdalmas és nehéz volt az eseményt megelőző pár hónap, de a szemem előtt csak az lebegett, hogy minél előbb felépüljek, hiszen a következő esztendőre komoly terveim vannak – idézi a hazai szövetség Facebook-oldala a fiatalt. – Az indulásom az utolsó pillanatig kérdéses volt, de végül úgy határoztunk az edzőmmel és a gyógytornászommal, hogy részt veszek a versenyen; ez jó döntésnek bizonyult. Annak ellenére, hogy fél éve nem voltam ringben, és a műtétem után november elején ütöttem az első balegyenest, az elődöntőben egy nemzetközileg is magas szintű ukrán lányt sikerült legyőznöm. Ez hatalmas erőt adott a döntőre, ahol már teljesen felszabadultan tudtam bokszolni, és nyerni. Nagyon sokat jelentett ez a bajnoki aranyérem, mert

olyan helyzetből tudtuk kihozni a maximumot, amelyből nem volt reális ennyire rövid idő alatt.

Nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek, akik segítettek a nehezebb pillanatokban. Az ünnepek alatt sem fogok pihenni, hiszen még erősödnöm kell, sokat edzenem és bokszolnom ahhoz, hogy újra a legjobb formába kerüljek. Ez viszont sikerült fog, mert a célom hatalmas, 2024-ben én is ott szeretnék lenni a párizsi olimpián.”

(Kiemelt képünkön: Lakotár Hanna (pirosban) ünnepel Forrás:  MÖSZ)