UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-12-25 20:13

Varga Vince 18 évesen készülhet a felnőtt Eb-re

A 18 éves Varga Vince lesz a férfi vízilabda-válogatott legfiatalabb játékosa a zágrábi Európa-bajnokságon.

Mint arról beszámoltunk, az E.ON-kupát követően Varga Zsolt, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a január 5-én kezdődő zágrábi Európa-bajnokságra utazó 15 fős csapatot

A jelentősen megfiatalított együttesben hat junior-világbajnok kapott helyet, köztük az a Varga Vince, aki

a keretben egyedüliként még ifjúsági játékosnak számít.

Az FTC 18 éves kiválósága a zöld-fehérek saját nevelésű játékosa, így a korábban a Ferencváros vezetőedzői feladatait ellátó Varga Zsolt is jól ismeri. Ebben a bajnoki idényben már Nyéki Balázs irányítja az FTC-t, amelyben Varga Vince mind a 13 meccsen játszott az alapszakaszban és 12 gól is van a neve mellett.

Varga Vince 18 évesen érdemelte ki az Eb-részvételt Forrás: fradi.hu

Egy évvel ezelőtt a fiatal úgy fogalmazott portálunknak a klubcsapatban betöltött szerepéről, hogy: „A Fradi itthon, valamint a nemzetközi prondon is topcsapat, és el kell fogadni, hogy itt a fiatalnak kevesebb lehetősége van játszani. Nem feltétlenül a bekerülés a nehéz, hanem a játékpercek növelése és az egyre jobb teljesítmény elérése. Mégis úgy érzem, hogy jó helyen vagyok, mert rengeteget tanulhatok az idősebb, rutinosabb játékosoktól.” 

Varga Zsolttal kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy: „Varga Zsolttól őszinte visszajelzéseket kapok. Ha hibázom, akkor elmagyarázza, hogy mit rontottam el, és kijavít. Nagyon rendes, segítőkész edző, aki mindenkiből a legjobbat szeretné kihozni.”

Nos, úgy tűnik, hogy az először kereten kívül behívott, majd a románok elleni győztes meccsen debütáló tinédzser a válogatottban is meggyőzte Varga Zsoltot. A kapitány a kerethirdetés után elmondta a szövetségi portálnak, hogy:

„Ez a csapat a korábban meghatározott irányvonalat képviseli: a keretet úgy állítottam össze, hogy ebben van a legtöbb variáció, a játékosok többsége több poszton is bevethető, és mindenütt magas szintű teljesítményre képes. Emellett természetesen azt vettem leginkább figyelembe, hogy a védekezésben így tudunk a legstabilabbak lenni, mert egyértelműen ezen lesz a fókusz.”

(Kiemelt képünkön: Varga Vince Fotó: Balogh László)