UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-12-27 16:59

A Bahrain-Victorious juniorcsapatában folytatja Hancz Tamás

A BORA-Hansgrohe ifjúsági csapata, a Team Autoeder után újabb neves klubban bizonyíthat a 17 éves országúti kerékpáros, Hancz Tamás.

Bemutatta 2024-es keretét a BORA-Hansgrohe ifjúsági csapata, a jövőre már Team Grenke-Auto Eder néven szereplő sor, amelyben jövőre már nem kapott helyet a 2006-os születésű Hancz Tamás. Ugyanakkor a magyar fiatalt alig egy nappal később a Bahrain-Victorious utánpótlássora, a Cannibal B Victorious jelentette be új igazolásaként – számolt be a velo.hu.

A „Kannibáloktól”, akik a legendás Eddy Merckx beceneve után kapták ezt az elnevezést, egyenes út vezethet az országúti kerékpársport felsőbb osztályaiba, hiszen a bahreini WorldTeam sor mellett az olasz kontinentális Cycling Team Friuli Victorious gárdájával is kapcsolatban állnak.

Hancz Tamás a 2023-as idényben huszonnégy UCI-versenynapot abszolvált, legjobb eredményeként az összetett huszonhatodik helyén végzett a hazai Nation's Cup Hungary ifjúsági világkupán, miközben második lett a korosztályos időfutam bajnokságon. A junior-világbajnokság mezőnyversenyét a 34. helyen zárta, az Európa-bajnokságon pedig az 53. pozícióban gurult át a célvonalon.

(Kiemelt kép forrása: Cannibal B Victorious/velo.hu)