UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-12-28 09:06

Jövőre folytathatja a remeklést az utánpótlás

Sikeres évet zárt a magyar triatlonos utánpótlás, amelynek legjobbjai közül többen is korosztályt váltanak 2024 elején, a szép eredményekben viszont így is joggal bízhatunk.

Büszkeség töltheti el a magyar szíveket a juniorkorú triatlonosok 2023-as Európa-ranglistájának a végeredménye, versenyzőink ugyanis a nemzetek listáján megszerezték az első helyet (egyedüliként tízezer pont fölé jutva), és az egyéni rangsorban is ott voltak a legjobbak között: Hóbor Zalán a fiúk versenyét nyerte meg, de Kovács Gyula és Kropkó Márton is a top 10-ben végzett; előbbi 4., utóbbi 7. lett. A lányok között is ünnepelhettünk dobogóst, Nádas Nóra Romina az első helyről kevéssel lemaradva, másodikként zárta az esztendőt.

A kiváló helyezések nem véletlenek, számos utánpótlássikernek örülhettünk az elmúlt hónapokban, az említett Hóbor egyéniben és a mixváltó tagjaként is ezüstérmet szerzett a junior Eb-n, a 15 éves, még csak serdülőkorú Szalai Fanni (aki a juniorok ranglistáján a 15. lett) pedig idősebbek között, az ifjúsági Eb-n nyert egyéniben, a váltóval pedig másodikként ért célba; mellettük az U23-asok sem pihentek, persze ők már inkább a felnőttmezőny irányába kacsingattak.

Hóbor Zalán Forrás: MTSZ
Van tehát ok a bizakodásra 2024-gyel kapcsolatban,

ami ismét fontos év lesz fiataloknak, az említett versenyzők közül pedig többen korosztályt váltanak, így újabb nagy kihívásokkal nézhetnek majd szembe.

A juniorkorosztályba jövőre a 2005-2006-os születésű fiatalok tartoznak majd, ennek megfelelően Hóbor Zalán, Kovács Gyula és Nádas Nóra Romina is fellép az U23-asok közé, a kategóriának pedig szintén tagja lesz az olimpiai kvalifikációra hajtó Kropkó Márta. Öccse, Márton pedig 2005-ös születésű, így ő még jövőre is rajthoz állhat a juniorok világversenyein.

A junior Európa-kupák sora a szokásoknak megfelelően már a tavasszal elkezdődik, nem sokkal később pedig jönnek az év legfontosabb megméretései.

(Kiemelt képünkön: a juniorválogatott tagjai közül többen is belépnek az U23-asok közé 2024-ben Forrás: MTSZ)