UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-12-30 13:55

A 16 éves Tiba Panna is utazhat a felnőtt Eb-re

A 16 éves Tiba Panna is bekerült a felnőtt női vízilabda-válogatott 15 fős Európa-bajnoki keretébe.

Két nappal ezelőtt írtunk róla, hogy a 16 éves Tiba Panna is bekerülhet a felnőtt Európa-bajnokságra utazó felnőtt női vízilabda-válogatott keretébe. Szombaton Mihók Attila és Cseh Sándor, a nemzeti csapat két szövetségi kapitánya kijelölte 15 fős keretét a jövő pénteken kezdődő, olimpiai kvalifikációs eindhoveni kontinensviadalra, a névsorban pedig Tiba neve is szerepel.

A válogatott szerdáig itthon készül, akkor utazik Hollandiába, ahol az új, kétdivíziós lebonyolítási rend alapján először a görögökkel, majd a házigazda, világbajnoki címvédő hollandokkal, végül a horvátokkal mérkőzik a csoportban – írja az NSO

Az Eb-t január 5. és 13. között rendezik, a magyar válogatott úgy szerezhet olimpiai kvótát, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz.

A MAGYAR EB-KERET
Kkapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

(Kiemelt képünkön: Tiba Panna Forrás: MVLSZ)