UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-12-31 17:23

Az U18-as válogatott vereséggel zárt Kanadában, az U16-osok harmadikok lettek Svédországban

Az U18-as jégkorong-válogatott a Yale Hockey Academy elleni vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a kanadai Calgaryban zajló rangos tornán. Eközben az U16-os válogatott a svédországi Modo-kupa helyosztóján legyőzte a Klagenfurtot, így harmadik helyen zárt.

Mint arról beszámoltunk, a Svasznek Bence vezette U18-as jégkorong-válogatott vereséggel kezdte a hagyományos calgaryi nemzetközi tornát, miután a csoportkör első fordulójában nagy csatában, 6–4-re kikapott a Calgary Northstars korosztályos csapatától. (A január elsején véget érő Circle K Classic elnevezésű viadalon a mieink mellett AAA-s U18-as együttesek, vagyis a legjobb észak-amerikai alakulatok vesznek részt.)

Ezután a második játéknapon az ifjúsági válogatottunk sima, 6–1-es győzelemmel folytatta a Fraser Valley Thunderbirds ellen. A csoportkör zárásaként a torna második kiemeltjeként szereplő Edge School következett, és a calgaryi sportiskola csapata súlyos, 9–1-es vereséget mért a magyar fiúkra.

A negyeddöntőben aztán a Yale Lions Hockey Academy várt a mieinkre, akik két harmadig kiválóan tartották magukat a kanadaiakkal (1–1), azonban a záró húsz percet 3–0-ra megnyerte az ellenfél,

így a magyar válogatott hiába zárta több lövéssel a meccset, végül 3–1-re alulmaradt.

Összességében a magyar srácoknak nincs okuk a búslakodásra, hiszen örök élménnyel és fontos tapasztalatokkal gazdagodhattak a sportág őshazájában. Az U18-as válogatott legfontosabb 2024-es megméretésére áprilisig kell várni, akkor a dániai divízió I/A-csoportos vb-n szerepelnek az ifik.

Mindeközben a Péter Róbert irányította U16-os válogatott Svédországban vendégeskedett a két ünnep között, és a Örnsköldsvikben rendezett Modo-kupán svéd, illetve osztrák klubcsapatokkal játszott.

Az U16-os válogatott harmadik lett a svédországi Modo-kupán Forrás: MJSZ

Serdülő nemzeti együttesünk – a kétszer húszperces mérkőzéseken – három győzelemmel és két vereséggel, illetve egy döntetlennel zárta a csoportkört, miután a Stockholm Golden Wings (4–1), a Timra (4–2) és a BOO Hockey (2–0) gárdája ellen is nyerni tudott, míg a Modo Hockeytól (1–3) és a Klagenfurttól (0–2) egyaránt kikapott, a Björklövennel pedig 2–2-re végzett.

Az elődöntőben ismét a Timrával csaptak össze a fiúk, ám ezúttal 4–2-re visszavágtak a svédek.

A bronzmeccsen viszont összejött a javítás, és most a magyar válogatott vett revansot a csoportkörös vereségért: 4–2-re felülmúlva a Klagenfurtot a harmadik helyért.

(Kiemelt képen: az U18-as válogatott Forrás: MJSZ)