UtánpótlásSport
2024. május 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-01-01 20:24

Jó formában várhatja a vb-rajtot az U18-as leányválogatott

Az utolsó felkészülési meccsén az U18-as leány jégkorong-válogatott magabiztosan verte az osztrákokat a Tüskecsarnokban, így jó passzban várhatja a szombaton Egnában rajtoló, divízió I/A-s világbajnokság nyitó meccsét. A csapat meghatározó játékosát, Mozolai Bertát kérdeztük a felkészülés finisében.

Mint arról beszámoltunk, a Bedő Botond vezette U18-as leány jégkorong-válogatott lejátszotta utolsó edzőmérkőzését a január hatodikán kezdődő korosztályos világbajnokság előtt: a mieink Fehér Nikolett egy, illetve Hiezl Réka két góljával 3–0-ra nyertek az osztrákok ellen a Tüskecsarnokban.

„Az eredmény mellett úgy érzem, a mutatott játékunkkal is elégedettek lehettünk. Büszke vagyok az egész csapatra! – nyilatkozta Mozolai Berta, a válogatott Kanadában légióskodó támadója az Utánpótlássportnak. – Az külön öröm, hogy az edzéseken begyakorolt új taktikai elemeket sikerült a meccsen is megvalósítani.

Az osztrákokkal majd a világbajnokságon is találkozunk, ráadásul ők már a végső keretükkel érkeztek hozzánk, ennek a fényében pedig ez a siker mindenképpen jó előjel számunkra a vb-re.

A találkozó után a szakmai stáb kihirdette az egnai, divízió I/A-csoportos vb-re utazó keretet, amelyben két kapus, hét hátvéd és tizenegy csatár kapott helyet.

A vb-keret:
Kapusok: Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Chlepkó Zsófia (BJA), Faragó Luca (Ajkai Óriások), Hajdu Lili (BJA), Haraszt Lorina (IOGJA), Koncz Boglárka (HKB), Kornyilov Anna (BJA), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Fehér Nikolett (HKB), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Polónyi Petra (OHA, kanadai), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A csapat január másodikától folytatja a munkát, majd negyedikén utazik el Olaszországba, hatodikán este pedig már kezdődik a vb programja. Az első meccsen a mieink rögtön a házigazda olaszokkal csapnak össze.

A vb menetrendje:
Január 6., 19.30 Magyarország–Olaszország
Január 7., 19.30 Magyarország–Japán
Január 9., 12.30 Magyarország–Dánia
Január 10., 12.30 Magyarország–Ausztria
Január 12., 16.00 Magyarország–Franciaország

„Összességben szerintem jó úton járunk, önbizalommal várhatjuk a világbajnokságot, ugyanakkor egyáltalán nem lesz könnyű a program, mert a megítélésem szerint a két legerősebb ellenféllel, Olaszországgal és Japánnal szemben kezdjük a tornát – mondta Mozolai. – Emiatt már a legelején a legjobb formánkat kell hozni ahhoz, hogy végül a nagy közös célunkat elérhessük:

kiharcoljuk a feljutást az A-csoportba!

Ehhez persze minden meccsen maximális odafigyelésre, illetve pontos játékra lesz szükség. Ha ez összejön, bízom benne, hogy ez aztán győzelmekkel is fog párosulni. Az egyes soraink már kezdenek összecsiszolódni, egyre jobb az összhang csapaton belül. Amin még mindenképpen tudunk javítani, az a korongkihozatalok és a védekező harmadbeli felállások, továbbá a fegyelmezettség, a felesleges kiállítások elkerülése. Az osztrákok ellen én például két büntetést is kaptam, ezekre nekem is jobban oda kell figyelnem, ugyanis a vb-n ezek a hibák már nem fognak beleférni.”

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)