UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-01-03 14:11

Az év elején rögtön akcióba lendül a serdülő fiúválogatott

Hajdúnánáson kezdi meg 2024-et a serdülő fiú kézilabda-válogatott: a fiatalok háromcsapatos tornán vesznek részt a hét második felében.

Még mindig csak ismerkednek a nemzeti csapat légkörével a serdülő fiú kézilabda-válogatott tagjai, akik az ősszel kezdték meg hivatalosan, a kiválasztók után a közös munkát. A Szabó Levente szövetségi edző által irányított, 2008-as és 2009-es születésű játékosok alkotta korosztály először október végén, november elején edzőtáborozott: akkor még a felméréseken volt a hangsúly, decemberben viszont nagy mérföldkőhöz érkeztek a fiatalok, akik az első nemzetközi mérkőzéseiket is lejátszották.

Az együttes Győrben kétszer is összemérte az erejét Szlovákia korosztályos legjobbjaival az ünnepek előtt, a fiatalok pedig szép karácsonyi ajándékkal jutalmazták meg magukat és a szurkolókat, ugyanis mindkétszer győzni tudtak; előbb 33–22-es, majd 30–28-as magyar siker született. 

Szabó Levente tart eligazítást a serdülő fiúválogatott tagjainak Forrás: MKSZ

A fiúk nem sokat pihentek a téli szünetben. Ahogyan Szabó fogalmazott korábban, „igyekszünk minél több nemzetközi meccset szervezni nekik, januárban is lesz Három Nemzet Tornája; így a fiatalok is hamarabb megszokják a nemzetközi összecsapások ritmusát és hangulatát.” Az emlegetett háromcsapatos megméretés hamarosan megkezdődik,

a fiatalok ugyanis csütörtöktől Hajdúnánáson edzőtáboroznak, majd az összejövetel negyedik napján, vasárnap a szlovén, kedden pedig a szlovák válogatottal csapnak össze 

– hétfőn az ellenfeleink is találkoznak.

Az év további részében pedig még nagyobb kihívások várnak majd a fiatalokra.

„Az első évben a legfontosabb az ismerkedés, az alapok elsajátítása és a rutinszerzés; a második viszont már komolyabb feladatokat is tartogat” – mondta Szabó. A válogatott Olimpiai Reménységek Versenyén és ifjúsági olimpián is bizonyíthat majd.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)