UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-01-04 18:23

Második meccsét is magabiztosan nyerte az U20-as női válogatott az Eb-selejtezőtornán

A szlovákok után az izraelieket is legyőzte az U20-as női röplabda-válogatott a Mariborban zajló Eb-selejtezőtorna második játéknapján.

A Kőnig Gábor vezette U20-as női válogatott szerdán a szlovákok elleni négyjátszmás sikerrel rajtolt a szlovéniai Európa-bajnoki selejtezőtornán. Csütörtökön Izrael ellen folytatták a mieink, és az előzetes erőviszonyoknak megfelelően a mieink három sima szettben győztek, így két kör után százszázalékosan állnak a csoportjukban. Folytatás pénteken 11 órától a horvátokkal szemben.

„Ami a különbséget illeti: nem megbántva az ellenfelet, de háromjátszmás győzelmet vártam a csapattól, ami sikerült is. Ettől függetlenül azért voltak olyan pillanatok, amikor azt éreztem, hogy picit sok a „spórolás” a holnapi horvátok elleni mérkőzésre. Hozzáállásban többet várok a következő – számunkra és a horvát csapatnak is kulcsfontosságú – találkozón" – értékelt a magabiztos győzelmet követően Kőnig Gábor szövetségi edző az MRSZ-nek.

U20-as női Eb-selejtezőtorna, Maribor (Szlovénia)
Második forduló
Magyarország–Izrael 3:0 (11, 15, 16) 
Magyarország:
 Mikus 5, Jámbor 15, Tóth S. 1, Fekete F. 7, Erőss 7, Botyánszki 12. Csere: Baksa, Bődi (liberók), Gergácz 2, Tarr 3, Kiss L. 1, Szakály S. 3, Kiss N., Vértes 1. Szövetségi edző: Kőnig Gábor

(Forrás: MRSZ)