UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong Divízió I/A-s U18-as leány jégkorong-vb

2024-01-05 20:01

Szombaton megkezdődik a divízió I/A-s U18-as leány-vb Egnában

A Bedő Botond vezette U18-as leány jégkorong-válogatott szombat este a házigazda olaszok ellen kezdi meg szereplését az egnai divízió I/A-csoportos korosztályos világbajnokságon.

Január 6. és 12. között az olaszországi Egna ad otthont a másodvonalbeli U18-as leány jégkorong-világbajnokságnak, amelynek hatcsapatos mezőnyében a Bedő Botond szövetségi edző vezette magyar csapat is képviselteti magát. A mieink jó formában várhatják a tornát, miután az utolsó felkészülési meccsen magabiztosan, 3–0-ra verték a leendő vb-ellenfél osztrákokat a Tüskecsarnokban.

„Összességében a tervek szerint haladt a felkészülésünk, elégedett voltam a lányok munkájával és hozzáállásával egyaránt. Az elmúlt napok edzésein már a finomhangolásokon és a csapatépítésen volt a hangsúly – mondta Bedő Botond az Utánpótlássportnak. – 

A végső utazó keret kijelölése mindig rendkívül nehéz feladat, de az elmúlt évekkel összehasonlítva idén talán még nagyobb fejtörést okozott a húsz játékos kiválasztása.

Kifejezetten nagy volt a versenyhelyzet az edzőtáborban, ami önmagában örömteli, hiszen azt jelzi, egyre nagyobb a merítési lehetőség."

A magyar válogatott csütörtökön érkezett meg a világbajnokság helyszínére, majd szombat este 19:30-tól meg is kezdi a tornát. Az első ellenfél a házigazda olasz csapat lesz, amelyet a japánok mellett a torna másik nagy esélyese lehet az első helyre, tehát a feljutásra. Reméljük, a feljutásért zajló harcba a mieink is képesek lehetnek majd beleszólni.

Minden évben úgy vágunk neki a divízió I/A-s vb-nek, hogy természetesen szeretnénk feljutni, ez idén sincs másképp. A nagy álmunk, hogy megnyerjük a tornát, ugyanakkor az előzetes esélyek alapján az éremszerzés lehet reális cél.

Ha képesek leszünk a legjobb formánkat hozni minden mérkőzésen, akkor semmi esetre sem lehetünk majd csalódottak. Reméljük, hogy ez minél jobb helyezéssel is fog párosulni a világbajnokság végén."

A vb menetrendje:
Január 6., 19.30 Magyarország–Olaszország
Január 7., 19.30 Magyarország–Japán
Január 9., 12.30 Magyarország–Dánia
Január 10., 12.30 Magyarország–Ausztria
Január 12., 16.00 Magyarország–Franciaország
A vb-keret:
Kapusok: Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Chlepkó Zsófia (BJA), Faragó Luca (Ajkai Óriások), Hajdu Lili (BJA), Haraszt Lorina (IOGJA), Koncz Boglárka (HKB), Kornyilov Anna (BJA), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Fehér Nikolett (HKB), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Polónyi Petra (OHA, kanadai), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)