UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2024-01-09 11:48

A Pannónia Openen érmekkel melegítettek az ifjúsági téli olimpiára a magyar short trackesek

Az elmúlt napokban a budapesti Pannónia Openen versenyeztek a magyar juniorkorú short trackesek, akiknek közelednek az évad legfontosabb megméretései.

Négy magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó indul a január 19-én kezdődő ifjúsági téli olimpián, aminek Dél-Korea ad majd otthont. A kvartettből mindenki jégre állt az elmúlt napokban a budapesti Pannónia Openen, amelyen nemzetközi mezőnyben tartottak erőfelmérőt. 

Az ötkarikás eseményre utazó csapatból

Major Dominik és Szigeti Dóra is aranyérmet szerzett összetettben: előbbi 1500 méteren nem tudta befejezni a finálét, 500-on és 1000-en viszont győzött, míg utóbbinak szintén a másfél kilométer sikerült gyengébben, a másik két távon első lett.

Ezerötszázon a szintén ifjúsági téli olimpia-résztvevő Végi Diána nyert, 500-on második, 1000-en pedig negyedik lett – ez az összetett második helyét jelentette neki. A dél-koreai csapatba negyedikként bekerülő Keszthelyi Dávid hetedikként végzett.

Rajtuk kívül is születtek magyar érmek a viadalon, Schönborn Melinda minden távon benne volt a top 3-ban, végül összetett harmadik lett; a részletes eredmények ITT böngészhetők.

(Kiemelt képünkön: az ifjúsági téli olimpián részt vevő magyar fiatalok a Pannónia Openen; balról: Keszthelyi Dávid, Végi Diána, Szigeti Dóra, Major Dominik Forrás: MOKSZ)