UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong Divízió I/A-s U18-as leány jégkorong-vb

2024-01-09 17:04

Sima magyar győzelem a dánok ellen a divízió I/A-s U18-as leány-vb-n

A Bedő Botond vezette U18-as leány jégkorong-válogatott a dánok elleni négygólos sikerrel megszerezte első győzelmét az olaszországi Egnában zajló, divízió I/A-csoportos korosztályos világbajnokságon.

Az olaszok elleni 4–0-ás, illetve a japánok elleni 2–0-ás vereség után a magyar csapat kedden az eddig szintén nyeretlenül álló dánokkal csapott össze Egnában, a divízió I/A-csoportos U18-as leány jégkorong-világbajnokság harmadik játéknapján.

Bedő Botond együttese Hiezl Réka révén nagyon hamar, már a harmadik percben megszerezte a vezetést, amely egyben a mieink első gólja is volt a vb-n. Majd az első harmad felénél Báhiczki-Tóth Boglárka talált be emberelőnyből (2–0). A gólnélküli második játékrész után a végjátékban sikerült tovább növelni a különbséget:

a dánok kiállításai után előbb Weiler Krisztina lőtt újabb gólt, majd Báhiczki-Tóth duplázott, így végül 4–0-ás magyar győzelem született.

Válogatottunk legjobbjaként Hiezl Réka mind a négy gólból kivette a részét, ugyanis a meccs első találatának megszerzése után három asszisztot is jegyzett.

A győzelemmel a magyar csapat jelenleg három ponttal áll, a tabella ötödik helyén. A hatcsapatos torna első helyezettje feljut az A-csoportba, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Folytatás szerdán 12 óra 30 perctől az osztrákok ellen.

DIVÍZIÓ I/A-S U18-AS LEÁNY JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, EGNA (OLASZORSZÁG)
Magyarország–Dánia 4–0 
(2–0, 0–0, 2–0)
Gólszerzők: Hiezl Réka 3. perc, Báhiczki-Tóth Boglárka 12. és 60. p, Weiler Krisztina 55 p. 

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)