UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2024-01-15 15:01

Drijver Bertold 10. és 12. hellyel zárta a hollandiai felnőtt Eb-t

A 20 éves Drijver Bertold – a pályakerékpáros szakág legnagyobb hazai ígérete – omniumban a 12., pontversenyben a 10. helyen végzett a hollandiai Apeldoornban rendezett felnőtt Európa-bajnokságon.

Három magyar versenyző képviselte a magyar színeket a pályakerékpárosok apeldoorni felnőtt Európa-bajnokságán, és a válogatott legfiatalabb tagjaként a 20 éves Drijver Bertold is helyet kapott a válogatottban. A szakág legnagyobb itthoni reménysége tavaly pontversenyben a felnőtt vb-n és az Eb-n is nyolcadik lett, míg az U23-as Eb-n negyedik helyet ért el – ezúttal omniumban és pontversenyben szerepelt a hollandiai kontinensviadalon. 

Előbbiben a 15-be, utóbbiban világranglista-másodikként a legjobb tízbe kerülés volt a Magyar Kerékpáros Szövetség elvárása vele szemben.

A négy számból álló omniumban – amely olimpiai versenyszám – Drijver végül a 12. helyen zárt, miután nem kezdett kiemelkedően: a scratch-ben 16., a tempóversenyben 14. lett. Majd jött a harmadik, kieséses szám, amelyben sikerült megcsípnie a 11. helyezést, így a 12. helyről várhatta a záró 100 körös pontversenyt. Ebben a magyar bringás aktív volt,

nagyobb szökésből nyert részhajrát, és az utolsó akcióban is részt vett – ezzel megtartotta a 12. helyét.

Ezután a záró napon következett Bertold erősebbik száma, a pontverseny, amelyben végül 13 pontot szerzett,

így a 10. helyen végzett, ráadásul 20 esztendejével a top tíz legfiatalabbjaként fejezte be.

Tehát Drijver Bertold ismét nagyszerűen teljesített, hiszen a 12. és a 10. helyével az elvárásoknak megfelelően szerepelt.

(Kiemelt kép forrása: ES Bringa/Facebook)