UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-01-19 09:10

A BJA juniorjai sokat profitálhatnak a remek Magyar-kupa-szereplésből

A negyeddöntőig jutott a Magyar-kupában a Budapest Jégkorong Akadémia U21-es csapata, amely a legjobb nyolc között végül az Erste Ligában szereplő Dunaújvárossal szemben búcsúzott. Szaller Márk, a BJA vezetőedzője szerint az MK-szereplés elérte a célját, hiszen a fiatalok első kézből tapasztalhatták meg a felnőtthoki színvonalát.

A negyeddöntős mezőny meglepetéscsapataként a Budapest Jégkorong Akadémia U21-es együttese a Dunaújvárosi Acélbikákkal találkozott négyes döntőbe jutásért a Magyar-kupában. A papírforma végül érvényesült a párharcban: az első osztályú dunaújvárosiak előbb hazai pályán 9–2-re, majd a fővárosban 8–3-ra múlták felül a BJA juniorjait.

Az egész Magyar-kupa-szereplésünknek az volt a legfőbb célja, hogy lehetőleg addig versenyben maradjunk a sorozatban, amikor már Erste Ligás csapatok jöhetnek szembe 

– mondta Szaller Márk, a BJA U21-es csapatának vezetőedzője az Utánpótlássportnak. – Örülök, hogy ez végül is összejött a Dunaújváros ellen, hiszen a fiatal játékosaink ebből tudnak a legtöbbet profitálni. Számukra ez kiváló tapasztalatszerzési lehetőség, közvetlen közelről érezhetik a felnőtt első osztályú hoki színvonalát, és azt, hogy jelenleg ők hol tartanak ehhez képest, illetve hova kell eljutniuk a jövőben. Az első meccsen Dunaújvárosban kicsit megilletődötten játszottunk, talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet, a másodikon viszont már sokkal inkább meg tudtuk mutatni, mire is vagyunk képes valójában.

A hazai visszavágón mindenki extrán akart bizonyítani, és a meccsképe alapján sikerült is előrelépnünk.

Agresszívabban kezdtünk, többet korcsolyáztunk, a párharcokat is nagyobb arányban nyertük meg és az elején már gólokat is lőttünk. Ötven percig jól állta a sarat a védelmünk, ugyanis tíz perccel a vége előtt még csak 5–3 volt az állás, sajnos a legvégén kaptunk három könnyű gólt. Összességében a fiúk képesek voltak felvenni a kesztyűt egy élvonalbeli csapattal, s ennek fényében csak büszkék lehetünk a srácokra!"

A negyeddöntőig jutott a Magyar-kupában a Budapesti Jégkorong Akadémia U21-es együttese Forrás: BJA

A BJA juniorcsapata mindeközben az osztrák-magyar közös korosztályos bajnokságban is szerepel, és jelenleg a FEHA19, a Villach és a Salzburg mögött nem sokkal lemaradva a negyedik helyen áll.

„Ebben az évadban indult újra az osztrák-magyar U20-as liga, és a szezon előtt nehéz volt megjósolni, pontosan milyen színvonalat fog képviselni ez a bajnokság, viszont most már féltávon is túl, azt kell mondjam:

szoros az élmezőny, a felsőház csapatai között sok az olyan éles meccs, ami valóban kihívás elé állítja a fiúkat, és tudnak fejlődni ezáltal.

Az ifjúsági bajnokság után ez egy fontos lépcsőfok azoknak, akik a későbbiekben az Erste Ligás felnőttcsapatunkba. Ráadásul mi alapvetően fiatal gárdával szoktunk kiállni, négy-öt U18-as játékossal keretben. Ugyanakkor a játékosok egyéni fejlődése mellett természetesen az is célunk minél előrébb végezni, csapatszinten ugyanúgy az eredményességre.

Az alapszakaszt jó lenne az első hat között zárni, és ezzel kivívni alanyi jogon a részvételt a rájátszásban, majd a play-offban pedig szeretnénk mindenképpen az érmekért küzdeni.

(Kiemelt kép forrása: BJA)