UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-01-20 13:57

Kitüntették a diákolimpia legjobbjait

A 2022/2023-es évad diákolimpiai versenyein elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen.

Negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi versenye, a diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan 2 sportágban indultak el. A nevezési csúcsot Borsod-Abaúj Zemplén vármegye tartja, Pest vármegye és Budapest előtt, sportágakat tekintve pedig továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ – írja a szövetség a beszámolójában.

A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, amelyek kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át az elismeréseket.

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak:

A tanév legsikeresebb vármegyei/budapesti testnevelője a diákolimpián

A tanév legeredményesebb diákolimpiai köznevelési intézménye
Az általános iskolák versenyében
A középiskolák versenyében
A Kis Iskolák Sportversenye legeredményesebbjei
A legaktívabb iskola kategória nyertesei
Az általános iskolák versenyében
A középiskolák versenyében
A tanév diákolimpiai rendezvénye kategória nyertesei

(Kiemelt képünk forrása: MDSZ)