UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági téli olimpia

2024-01-20 12:07

Közel állt az éremhez a short trackes Végi Diána Laura az ifjúsági téli olimpián

A dél-koreai ifjúsági téli olimpia első napján biatlonban, short trackban, snowboardban és 3x3-as jégkorongban is szurkolhattunk magyar fiataloknak.

A dél-koreai Gangwonban zajló ifjúsági téli olimpia első versenynapján négy sportágban is szurkolhattunk magyar indulóknak, közülük

a legjobb eredményt a rövid pályás gyorskorcsolyázó, Végi Diána Laura érte el.

A short trackesek 1500 méteren mérették meg magukat szombaton, az FTC fiatalja pedig a negyeddöntős és az elődöntős futamából is elsőként jutott tovább, a döntőben viszont valamivel több mint fél másodperccel lemaradva ért célba a bronzérmes japán induló mögött, így negyedikként zárta a számot. Mögötte hajszálnyival érkezett a honfitársa, Szigeti Dóra, aki 5. lett.

A szakág fiú képviselői között Major Dominik B-döntőbe jutott, amelyben ötödikként zárt, így összesítésben 12. lett, Keszthelyi Dávid pedig a 20. helyen fejezte be a számot.

Snowboard crossban Barabás Bálint Attila csúszása ért 28. helyet, míg a biatlon 10 km-es egyéni számában Bozóki Laura 70., 12,5 km-en Kunos László Sámuel pedig 89. lett.

A 3x3-as jégkorongtorna is megkezdődött az első napon, a magyar csapat pedig kiütéses, 17–0-s győzelmet aratott Mexikó válogatottja ellen.

A részletes eredmények ITT böngészhetők.

(Kiemelt képünkön: Végi Diána Laura Forrás: Team Hungary)