UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-01-22 14:27

Helyükre kerültek az utánpótlás idei európai csúcsviadalai

Az utánpótláskorú úszók 2024-es legnagyobb európai eseményei (csaknem hiánytalanul) gazdára és időpontra találtak – tűnik ki a vizes sportok kontinentális szervezete, a korábbi LEN, manapság European Aquatics véglegesített versenynaptárából.

Az idei esztendő egyik legjelentősebb medencés erőpróbája,

az ifjúsági úszó Európa-bajnokság maradt, ahová és amikorra tervezték: a litván fővárosban, Vilniusban lesz július első hetében, 2-a és 7-e között.

Módosult ugyanakkor a nyílt vízi úszók korosztályos Európa-bajnoksága, amelyet szintén július elején, 5-től 7-ig rendeznek meg Bécsben az izraeli Eilat helyett, ahol eredendően lett volna szeptember végén. A színhelyváltoztatásnak egyértelműen a kiéleződött közel-keleti helyzet az oka: dúl a gázai háború a palesztin Hamász és az izraeli haderő között, s ki tudja, mikor rendeződik úgy a konfliktus a térségben, hogy a sportélet is visszatérhet a normális kerékvágásba...

Izrael adna – valószínűleg csak adott volna... – otthont a mi fiataljainkat is mozgósító nyílt vízi kontinentális kupasorozat ez évi nyitóversenyének, amelyet szintén Eilat kapott meg, ám aligha lesz itt a széria első állomása március 16-án. A teljes Európa-kupa-programot hat viadal alkotja, s a tavaszelőre tervezett nyitányt követően olasz, spanyol, észak-macedóniai, szerb és horvát színhelyek következnek a sorban: Piombino május 18-án, Barcelona június 29-én, Ohrid augusztus 31-én, Belgrád szeptember 14-én és Razanac szeptember 21-én.

(Kiemelt képen: Pádár Nikolett július elején, Bécsben gyarapíthatja tovább ifi Eb-érmeinek mennyiségét Forrás: Szegedi Úszó Egylet/Facebook)