UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-01-22 09:05

Lépéselőnybe került az FTC és a Szeged az U17-es leányélvonal Keleti csoportjában

Az FTC, a Szeged és a DVSC hármas versenyfutásából az előbbi kettő lépéselőnybe került az U17-es leány élvonalbeli kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, szoros versenyfutás alakult ki az U17-es leány élvonalbeli kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában: a téli szünetre úgy vonultak el a csapatok, hogy hárman is pontegyenlőséggel álltak a tabella elején. 

Az akadémiák, vagyis az FTC és a DVSC versenyébe a Szeged is becsatlakozott, mindhárom együttesnek egyetlen vereség csúszott be az ősszel a győzelmek mellé – nem kellett hozzá nagy jóstehetség, hogy megállapítsuk, izgalmas tavaszra van kilátás.

Az alapszakaszban – amelynek az első két helyezettje jut majd be az évad végén a négyes döntőbe – nem kellett sokat várni 2024-ben, hogy rangadót rendezzenek: a DVSC és az FTC a jelenlegi bajnokságban először csapott össze. A január második felében Debrecenben megejtett „találka” bajnokaspiránsokhoz méltó módon zajlott: szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek az első félidőben, kétgólosnál nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott kialakítani, a hazaiak legnagyobb örömére ekkora különbséget eredményezett a szünet előtti utolsó fél percben értékesített DVSC-hetes, így a debreceniek bizakodva várhatták a folytatást.

Ami viszont már nem az elképzeléseik szerint alakult. A fővárosiak a szünetről visszaérve hamar ledolgozták a hátrányukat, és magabiztos előnyt alakítottak ki, ez többször hatgólosra is nőtt. A DVSC minden erőfeszítésével azon volt, hogy izgalmassá tegye a hajrát, azonban nem sikerült igazán megközelíteni az FTC-t, amely

a 31–27-es sikerrel rendkívül értékes két pontot szerzett,

és lépéselőnyből várhatja a következő fordulót a rivális akadémiával szemben.

Az FTC-s fiatalok ünnepelnek a DVSC legyőzése után Forrás: FTC Kézilabda Akadémia

A ferencvárosiak viszont nem egyedül állnak a tabella élén: a PC Trade Szegedi NKE – valamelyest meglepetésre – tovább tapad az FTC-re, 2024-ben eddig a Váci NKSE-t és a Békéscsabát győzte le. A szegedieknek a gólkülönbségük kevesebb mint fele a Ferencvároséhoz képest, azt viszont érdemes észben tartani, hogy a Laluska Balázs vezette fiatalok november elején otthon ütötték ki a fővárosi riválist – a párosítás „visszavágóját” március végén rendezik meg.

(Kiemelt képünkön: nagy csatát hozott a DVSC és az FTC rangadója az U17-es leányélvonalban Forrás: FTC Kézilabda Akadémia)