UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-01-23 12:08

Izraeli tinilány tűnt fel a DEAC-ban a junior kard ob-n

A 17 éves izraeli kardvívó, Elia Glotte a Debreceni EAC csapatát segítette a juniorok múlt hét végi országos bajnokságán.

A múlt hét végén a fővárosban rendezett junior kard országos bajnokságon a DEAC csapatában egy eddig ismeretlen név, Elia Glotte is feltűnt.

A klub honlapja arról számol be, hogy a 17 éves lány Izraelből érkezett Debrecenbe, de még mielőtt teljesen átteszi a székhelyét a cívisvárosba, szeretné befejezni a középiskolai tanulmányait. Elia az érettségi után azonban jelentkezik a Debreceni Egyetemre. Az ígéret a nemzetközi versenyeken izraeli színekben indul, a magyar ob-n viszont csapatban a DEAC-ot erősítheti majd.

„A tavalyi plovdivi kadét-világbajnokságon találkoztam Patócs Ákossal, aki Magyarországon a kardozók edzőtáborát szervezi, és ő hívott meg az augusztusban éppen Debrecenbe rendezett nemzetközi összetartásra – mondta Elia Glotte a deac.hu-nak. – Némi gondolkodás után úgy döntöttem, ideutazom, és velem tartott az öcsém is, Gleb, aki szintén vív. A táborban a DEAC edzője, Kontor Zsolt tartott nekem órát. Nagyon izgatott voltam, szerettem volna újat tanulni, hiszen Izraelben nem űzik ilyen magas szinten a vívást. A tábor végén megkérdeztem tőle, hogy jöhetnék-e Debrecenbe edzeni, és erre meg is kaptam a lehetőséget, így tavaly október óta, amikor csak tudok, itt készülök.

Amikor nemrég leigazolt a klub, én voltam a világ legboldogabb embere.

A DEAC színeiben hatalmas élmény volt részese lenni a magyar országos juniorbajnokságnak. Remélem, a jövőben még ennél az ötödik helynél is jobb eredményeket érünk el együtt. Pár hónapja edzek itt, de már most rengeteget fejlődtem.”

Elia Glotte hálás, hogy a DEAC színeiben vívhat Forrás: DEAC

Elia Glotte – akiről Dávid László, a DEAC vívószakosztályának vezetőedzője azt mondta, hogy nagyon harcos és jó csapatember – Ukrajnában, Odesszában született, majd 13 éves korában családjával Izraelbe, Kirjat Onóba költözött, ahol a vívás alapjaival is megismerkedett.

(Kiemelt képünkön: Elia Glotte Forrás: DEAC)