UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági téli olimpia Jégkorong

2024-01-25 11:34

Aranyérmet szerzett a magyar 3x3-as leány jégkorong-válogatott az ifjúsági téli olimpián

A döntőben 10–2-re legyőzte a házigazdák csapatát, így ifjúsági téli olimpiai bajnok lett a magyar 3x3-as leány jégkorong-válogatott Dél-Koreában.

Hibátlan mérleggel, nyolcból nyolc meccset nyerve jutott be az ifjúsági téli olimpia csütörtöki döntőjébe a magyar 3x3-as leány jégkorong-válogatott, amely a házigazdával, Dél-Korea csapatával találkozott a fináléban. A két együttes két nappal korábban már összecsapott a tornán, akkor a magyarok sima, 16–0-s sikert arattak.

A döntő valamelyest szorosabban alakult, a harcos meccsen azonban ismét a magyarok akarata érvényesült, akik mindhárom harmadot megnyerve megszerezték nemzetünk első ifjúsági téli olimpiai bajnoki címét.

„Hat nap alatt kilenc meccset játszottunk, ami nagyon megterhelő volt, fizikailag és lelkileg egyaránt nagyon sokat kivett belőlünk, de megvan, amiért küzdöttünk, úgyhogy nagyon boldog vagyok – idézi a magyar válogatott egyik kiválóságát, Polónyi Petrát az olimpia.hu. – Azzal a határozott céllal jöttünk ide az ifjúsági olimpiára, hogy a végén mi énekelhessük a magyar Himnuszt a jégen, eszméletlenül boldog vagyok, hogy sikerült, bár még mindig nem igazán hiszem el…”

Tényleg hihetetlen

– folytatta a csapatkapitány, Weiler Krisztina. – Itt lóg az érem a nyakamban, de mindig rá kell néznem, hogy elhiggyem, tényleg sikerült megszerezni. A meccs előtt azt mondtam a csapatnak, próbáljuk meg kizárni, hogy a hazaiak ellen játsszunk, és felhasználni ellenük a hazai pályát, ami sikerült is. Egyébként nekem már reggel nagyon jó érzésem volt, valamivel korábban ébredtem, mint kellett volna, de jó gondolataim voltak – éreztem, hogy ma aranyat szerzünk! Ez eddig pályafutásunk legnagyobb sikere, ez az aranyérem pedig egyszerűen gyönyörű!”

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

„Ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe, nagyon örülök, hogy aranyérmet szereztünk Magyarországnak, és hogy a lányok ma meg tudták mutatni, mire képesek – értékelt Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya. – Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk, megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje. A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést, mert az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak, úgyhogy muszáj is este megünnepelni az aranyérmet!”

Ezen a napon versenyzőink még alpesi síben voltak érdekeltek. A műlesikló számokat rendezték meg, ám a bemelegítés sajnos magyar szempontból pechesen kezdődött: Schneider Milán ujjsérülést szenvedett. Bedagadt a keze, és nagy fájdalmai voltak, de semmi sem tántoríthatta el attól, hogy odaálljon mindkét futam rajtjához. Megérte, hiszen a 20. helyet szerezte meg! Más kérdés, hogy utána az első útja a helyi kórházba vezetett, ahol kiderült, hogy sajnos eltört az ujja.

A lányok mezőnyében Körtvélyessy Dóra mérette meg magát, aki a 23. helyet szerezte meg.

IV. IFJÚSÁGI TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, GANGWON

3x3 jégkorong. Lányok. Döntő: Magyarország–Korea 10–2 (2–0, 5–1, 3–1). A végeredmény:
1. Magyarország (Bátyi Boróka, Bereczki Dóra, Csordás Csenge, Faragó Luca, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Takács Zoé, Weiler Krisztina, szövetségi kapitány: Marleen Collins Delaney), 2. Korea, 3. Kína

Alpesi sí. Műlesiklás. Fiúk: 1. Zak Carrick-Smith (Nagy-Britannia) 1:38.61, 2. Eliot Westlund (Svédország) 1:38.66, 3. Nas Huot-Marchand (Franciaország) 1.38.87, …20. Schneider Milán (Magyarország) 1:47.03. Lányok: 1. Maja Waroschitz (Ausztria) 1:37.49, 2. Charlotte Grandinger (Németország) 1:38.08, 3. Giorgia Collomb (Olaszország) 1:38.46, …23. Körtvélyessy Dóra (Magyarország) 1:47.83

(Kiemelt képünk forrása: MOB-Média/Szalmás Péter)