UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Héraklész-program

2024-01-26 19:54

Az év legjobb utánpótláskorú sportolóit díjazták a Héraklész-gálán

Kollek Bálint, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kajakosa és Özbas Szofi, a Budapesti Honvéd cselgáncsozója lett 2023 legjobb utánpótláskorú sportolója. A díjakat a Millenárison rendezett Héraklész-gálán adták át.

A Millenárison rendezett Héraklész-gálán díjazták a 2023-as év legjobb utánpótláskorú sportolóit és csapatait.

A férfiak mezőnyében Kollek Bálint, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kajakosa azzal érdemelte ki az elsőséget, hogy az ifjúsági éveit két világbajnoki és egy Európa-bajnoki aranyéremmel zárta, valamint további egy vb- és két Eb-ezüstöt is begyűjtött. A nők között győztes Özbas Szofi pedig annak köszönheti a díjat, hogy a 63 kg-os kategóriában harmadik lett a tavaly Dohában megrendezett olimpiai kvalifikációs, felnőtt cselgáncs-világbajnokságon.

Az egyéni sportágak férfi csapat kategóriájában két győztes válaszottak. Az egyik nyertes az utánpótlás-világbajnokságon 500 méteren aranyérmes Hidvégi Zalán Imre és Samu Péter kajakkettese lett, míg a kategória másik legjobbja az utánpótláskorúak sportlövő-világbajnokságán az 50 méteres, 60 lövéses fekvő versenyben győztes junior puskás csapat lett, amelyet Dénes András, Török Ferenc és Wittmann Péter alkotott.

Az egyéni sportágak női csapat kategóriájában is megosztott első helyet hirdettek, amelyet a Szegedi Vízisport Egyesület Kiss Ágnes Anna, Molnár Csepke összeállítású kenukettese, valamint a junior-világbajnok női kardcsapat (Battai Sugár Katinka, Csonka Dorottya, Keszei Kíra és Spiesz Anna) nyert el. 

Az egyéni sportágak mix csapat kategóriájának nyertese a Rugonfalvi Kiss Janka, Tamási Zsombor Ákos által alkotott kajakkettes lett, amely 500 méteren lett első a korosztályos vb-n.

A klasszikus csapatsport kategória legjobbjának a nőknél és a férfiaknál egyaránt az U20-as világbajnokságon aranyérmes vízilabda-válogatottat választották.

(Kiemelt képünkön: Az U20-as világbajnok férfi vízilabda-válogatott Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)