UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági téli olimpia

2024-01-26 14:10

Győzelemmel kezdett curlinges vegyes párosunk

A Kárász Raul, Nagy Lola összeállítású curlinges vegyes páros magabiztos sikerrel rajtolt a gangwoni ifjúsági téli olimpián. A gyorskorcsolyázók tömegrajtos versenyében Vancsó Rebeka 23., Sándor Lilla 27. lett.

Győzelemmel kezdte szereplését az ifjúsági téli olimpián curling vegyes párosunk, Kárász Raul és Nagy Lola. A magyar kettős nigériai ellenféllel találta szembe magát az első fordulóban. A versenyzők azt nyilatkozták, bemelegítésnek tökéletes volt a meccs, arra, hogy átessenek az első izgatottságon.

Két hokis lánnyal voltam egy szobában, úgyhogy rám ragadt az elszántságuk és az eufóriájuk, nagyon vártam már, hogy mi is jégre lépjünk

– mondta Nagy Lola az olimpia.hu-nak. – Első meccsnek ez teljesen jó volt, hibázgattunk, de ezekből a hibákból lehet majd tanulni. Kanada és Nagy-Britannia lehet a legnagyobb ellenfelünk, de egyelőre nem nézünk ennyire előre, csak meccsről meccsre haladunk.”

„Jó a jég minősége, mindkét irányból sokat fordul – tette hozzá Kárász Raul. – A meccs segített átlendülni az első lámpalázon, hiszen bár egy éve voltunk az EYOF-on, ez sokkal nagyobb esemény.”

Gyorskorcsolyázóink a tömegrajtos versennyel fejezték be gangwoni szereplésüket, Vancsó Rebeka a 23. míg Sándor Lilla a 27. helyet szerezte meg.

Egy kicsit csalódott vagyok, mert nagyon szerettem volna továbbmenni a csoportból, ami három helyen múlt, hiszen 11. lettem

– nyilatkozta Sándor Lilla. – Erőnlétileg nagyon jól bírtam, viszont pontot sajnos nem sikerült elcsípnem, pedig ez volt a legjobb versenyem az olimpián, és nagyon szeretem ezt a számot. Értékes tapasztalatokat szereztem az olimpián, legközelebb, amikor nagy versenyen kell helytállni, ezek a tapasztalatok segíteni fognak.”

„Életem első tömegrajtos versenye volt, és rövid távosként nem is vártam magamtól semmi extrát – mondta Vancsó Rebeka, aki 14. lett a csoportjában. – Teljesítettem a tíz kört, néha egész jól helyezkedtem, és nem köröztek le, ezeknek mind örülök, úgy érzem, ez egy jó kezdet.

A tömegrajtos versenyen egyébként szerintem az a legnehezebb, hogy az ember ne féljen, bátor tudjon maradni a tömegben, nekem ez most sikerült.
IV. IFJÚSÁGI TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, GANGWON
Gyorskorcsolya. Tömegrajtos verseny. Lányok:
 1. Angel Daleman (Hollandia), 2. Jasmijn Veenhuis (Hollandia), 3. Yunqi Liu (Kína), …23. Vancsó Rebeka (Magyarország), …27. Sándor Lilla Enéh (Magyarország)
Curling. Vegyes páros. Csoportmérkőzés: Magyarország–Nigéria 13–3

(Kiemelt kép forrása: MOB-Média)