UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-01-26 18:51

Horváth Laura a felnőttek között is megmutatta az erejét

A 18 éves csepeli ökölvívó, Horváth Laura a korosztályos sikerek után a felnőttmezőnybe is érmekkel lépett be.

Sűrű, de annál sikeresebb évet zárt a Halker-Király Team 18 éves ökölvívója, Horváth Laura, aki 2023-ban utolsó éves ifjúsági versenyzőként a korosztály tavaszi Európa-bajnokságán ezüstérmet szerzett az 50 kilogrammosok kategóriájában. Az esemény után a fiatal úgy nyilatkozott az Utánpótlássportnak, hogy pályafutása addigi legnagyobb eredményét érte el.

Horváth a kontinensviadal után sem lassított, decemberben pedig debütált a felnőtt magyar bajnokságon, immár egy súlycsoporttal feljebb (52 kg) – csak a döntőben tudták legyőzni; a nála jóval rutinosabb Sipos Hajnalka állította meg. A fiatal a januári, Debrecenben megrendezett Bocskai István nemzetközi emlékversenyen sem illetődött meg, ismét ezüstérmet szerzett;  a már biztos olimpiai induló, mongol Ujonceceg ellen kapott ki a fináléban pontozással.

Horváth Laura (jobbra) a felnőtt ob döntője előtt; középen Roy Jones Jr. Forrás: MÖSZ

„Eseménydús volt a tavalyi év. Rengeteg versenyen szerepelhettem a tavaszi ifjúsági Eb után, a Bornemissza-emlékversenyen és a korosztályos országos bajnokságon is a harmadik aranyérmemet szereztem meg, Lengyelországban is jártam nemzetközi viadalon, a Szilézia Openen szintén első lettem. A felnőtt magyar bajnokságon sajnos csak a második helyet szereztem meg, de óriási élmény volt a tapasztaltabb ellenfelekkel küzdeni.

Ha választani kéne, akkor viszont továbbra is az ifi Eb-ezüst áll a legközelebb a szívemhez

– mondja a csepeli bokszoló, aki a jubileumi felnőtt ob-ra részletesebben is kitér. – Izgatottan vágtam neki az eseménynek, hiszen először mérethettem meg magamat a nagyok között. Úgy érzem, az aranyéremtől sem álltam messze, szoros összecsapás volt, de győzött a rutin. Ifiként azonban ez sem rossz eredmény, nem lehettem elégedetlen. Bíztam benne, hogy a Bocskai-emlékversenyen összejön a visszavágó, de nem úgy alakult, pedig szerettem volna visszavágni. Akitől kikaptam a döntőben, már biztos párizsi induló – öröm volt olyan versenyzővel összemérni az erőmet, aki a világ élmezőnyének a tagja. Nagyon élveztem a bunyót, szuper volt, láttuk mik a hibák, mit kell még fejleszteni, javítani. Végigment a három menet, amit büszkén mondok, mert ő is jóval rutinosabb, idősebb bokszoló. A munka folytatódik, közben májusban érettségizem is majd; utána jönnek a legfontosabb megméretések, köztük az U22-es Eb is!”

(Kiemelt képünkön: Horváth Laura keze a magasban a felnőtt ob-n Forrás: MÖSZ)