UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-01-28 11:22

Jackl Vivien nem sátorban táborozik

A tatabányaiak úszókülönítménye, élén a korosztályos Európa-bajnok Jackl Viviennel átmenetileg Zalaegerszegre költözött. Csupán ideiglenes „lakcímváltozásról” van szó, mivel az edzőtábor végeztével ismét odahaza folytatják a felkészülést az idei versenyekre.

A nagyszerű munkát végző vidéki úszócentrumok egyike ideiglenesen telephelyet módosított: a tatabányaiak az év eleji időszakban Zalaegerszegen tréningeznek.

„Eljöttünk otthonról, edzőtáborban vagyunk, de nem külföldön, hanem Zalaegerszegen – mondta el telefonos érdeklődésünkre Sirkóné Kocsis Márta, a már nemzetközileg is magasan jegyzett Jackl Vivien mestere, aki 15 éves tanítványával együtt megszokott helyüktől jó százötven kilométerrel arrébb vágott neki az új esztendőben esedékes medencés feladatsor teljesítésének. – A mi sátorosunk is jó, de a zalaegerszegi fedett uszoda mégiscsak komfortosabb. Hétfőn kezdtünk, csaknem két hétig itt leszünk, február elején megyünk haza Tatabányára. Hogy milyen állapotban van? Megvolt neki a megszokott két hét pihenője az év végén, csak egy-egy órás átmozgatásokat tartottunk, hogy a vízérzete ne menjen el teljesen, ne a nulláról kelljen újrakezdenünk, ezért a január 8-a előtti héten is lenn voltunk kétszer reggel, rövid időre, ennyi kellett.

Azt mondhatom, hogy jó az állapota, nem beteg, nincs probléma, nem mellesleg nagyon jó a bizonyítványa most is, mint mindig, ahogy az egy kitűnő tanulóhoz illik...

A remeklő duó tartalmas 2023-at hagyott maga mögött. Miután a fő territóriumán, 400 vegyesen taroló Vivien más számokban is nagyszerű eredményeket ért el a nyáron az ifjúsági Európa-bajnokságon, az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon és az országos bajnokságon egyaránt, mestere okkal érdemelte ki júliusban nálunk A hónap utánpótlásedzője kitüntető címet, és a folytatás is nagyszerűen sikerült.

„Jól zártuk az egész évet, az 1500 gyorson úszott országos csúcsa mellett a felnőtt rövidpályás Eb-n, a romániai Otopendiben is helyt állt decemberben. Kizárólag a 400 vegyes miatt mentünk ki, éppen csak kimaradt a döntőből, kilencedik lett, de tapasztalatszerzésre tökéletesen jó volt ez az Eb, ahol felnőtt mezőnyben úszott” – mondta az edző, aki az új évi teendőkre is kitért.

„A januári edzőtábor után februárban egy versenyre fogunk elmenni, majd márciusban jön a háromhetes tenerifei edzőtábor. Ez után még egy hétre eljövünk ide, Zalaegerszegre megint, a csoportom és a kollégám a gyerekeivel már itt lesznek, de ekkor már csak nagyon célirányosan edzünk majd, mert áprilisban, 9-től 12-ig lesz a felnőtt ob, ahol megpróbálkozunk az olimpiai A szinttel 400 vegyesen. Bő két másodperc még hiányzik Párizshoz, meglátjuk, sikerül-e, de azért azt mondom, a prioritás nekünk az ifi Eb marad, bármi lesz is ezzel az A szinttel... A korosztályos Európa-bajnokságot július 2. és 7. között rendezik Vilniusban, nekünk arra kell nagyon koncentrálnunk, ez a főcsapás, úgyhogy legfőképpen erre készülünk.”

(Kiemelt képünkön: a Tatabányai Vízmű szuperkettőse: Jackl Vivien és mestere, Sirkóné Kocsis Márta Forrás: MÚSZ)