UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági téli olimpia

2024-01-30 11:51

A műkorcsolyázó Ekker Léna tizennegyedikként zárt az ifjúsági téli olimpián

Műkorcsolyában, curlingben és sífutásban is szurkolhattunk magyar fiatalnak a dél-koreai ifjúsági téli olimpia keddi napján.

A dél-koreai ifjúsági téli olimpia keddi napján az utoljára szurkolhattunk magyar fiataloknak, a küldöttség ma befejezte a szereplést a multisporteseményen. A műkorcsolyázók között az egyetlen indulónk, Ekker Léna a kűrprogramját mutatta be, és tette ezt a rá jellemző mosolygós, energikus módon: a produkciójával a rövid programban elért eredményéhez képest egy helyet tudott előrelépni, végül a 14. helyen zárt.

Úgy jöttem ide, hogy ezt már tényleg csak élvezni akarom, mert ez az utolsó alkalom, hogy itt jégre léphetek

nyilatkozta a kűrje végén Ekker Léna, aki egy helyet javítva a 14. helyen végzett. – Az utolsó két edzés nagyon jól sikerült, mindenképp meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Az első ugrást azonban kicsit elkapkodtam, mondtam is magamnak, hogy na jó, szedd össze magad, Léna, és sikerült is, mert utána rendben volt a kűröm. A közönség megint elképesztő volt, nem bírtam nem mosolyogni, nagyon sokat jelentett, hogy így szerettek a nézők. És annak is örülök, hogy sikerült megelőzni a francia lányt és ezáltal eggyel előrébb léptem.”

A magyar vegyes curlingpárosnak (Nagy Lola és Kárász Raul) nyernie kellett volna a britek ellen a továbbjutáshoz, ám 8–4-es vereséget szenvedett, míg a sífutókra a klasszikus szám (7.5 km) várt a hegyekben: mínusz 13 fokban rajtoltak, de szerencsére napsütésben, így nem volt kellemetlen a hideg. A lányoknál Bere Larissza a 41., Gaál Dóra az 59., Holló Martin pedig a 64. helyen ért célba.

A magyar küldöttség két éremmel zárta a dél-koreai eseményt, a 3x3-as leány jégkorong-válogatott első, a short trackes Major Dominik 500 méteren harmadik helyen zárt.

(Kiemelt képünkön: Ekker Léna Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)