UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-01-31 20:42

Februárban megkezdődik az ifjúsági bunyósok évada

Az Európa- és világbajnokság előtt álló ifjúsági ökölvívó-válogatott idei első kiemelt hazai versenye kezdődik csütörtökön, Budapesten: startol az Énekes István-emlékverseny.

Kivételesen reményteljes ifjúsági korosztály öregedett ki egy hónappal ezelőtt a hazai ökölvívóknál: az idén már a 19. születésnapjukat betöltő bokszolók tavaly az ifi Eb-k történetének legeredményesebb magyar szereplését szállították. A jereváni viadalon Szira Zsófia (+81 kg) aranyérmet szerzett, míg Horváth Laura (50 kg), Kovács Nikolett (70 kg) és Komjáthi Nóra (81 kg) másodikként végzett. Mellettük a fiúszakág is bizonyított, Nileborg Krisztián (71 kg) sérülése ellenére is közel járt a finálé megnyeréséhez, míg Oláh Levente (60 kg) és Zsigó Csaba (48 kg) bronzérmes lett.

Közülük – a 2022-ben ifjúsági vb-ezüstöt szerző Gémes Leventével együtt – mindenki belépett az U22-esek közé, kivéve a junior Európa-bajnok, tavaly ifi világbajnoki második Nileborg Krisztiánt, aki még idén is bizonyíthat a korosztályban (2006-os és 2007-es születésűek),

ráadásul Eb-n és vb-n is.
Nileborg Krisztián az ifjúsági ökölvívó-válogatott húzóembere lehet 2024-ben (is) Fotó: Fekete Zsombor/New School Promotion

Április első felében már érkezik is a korosztályos kontinensviadal, amire válogató lesz a február elsején kezdődő Énekes István-emlékverseny. A háromnapos viadalon a legjobb hazai ifjúsági bokszolók lépnek majd ringbe: a hazai szövetségtől kapott információ szerint 44 egyesületből érkezett nevezés, összesen 137 indulóra, javarészt fiúkra lehet majd számítani. A tét tehát nagy, a szakemberek árgus szemekkel figyelik majd a fiatalok produkcióját a budapesti Kellner Ferenc Sportcsarnokban.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: MÖSZ)