UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2024-02-05 15:28

Az U14-es fiúválogatott bejutott a korosztályos fedett pályás csapat Eb nyolcas döntőjébe

A Mokán István Damján, Giovantsis Noel, Fazekas Vencel összeállítású U14-es fiú teniszválogatott csoportelsőként jutott tovább lengyelországi selejtezőcsoportjából a fedett pályás csapat Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe.

Kiválóan szerepelt Poznanban a Mokán István Damján, Giovantsis Noel, Fazekas Vencel összetételű U14-es fiúválogatott a teniszezők fedett pályás csapat Eb-selejtezőjén. A magyar csapat második kiemeltként előbb 2–1-re verte a grúzokat, majd 3–0-ra nyert az osztrákok ellen is, s végül

a döntőben a házigazda lengyeleket is felülmúlta 2–1-re, így a mieink megnyerték a nyolccsapatos viadalt, és első helyen jutottak be az Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe 

– ráadásul csoportgyőztesként kiemeltként várhatják a folytatást.

Fazekas és Mokán is remekelt a három nap során: mindketten veretlenül abszolválták a párharcokat mind egyesben, mind párosban. A nyolcas döntőt február 15-17. között Németországban rendezik meg.

Az U14-es fiúk mellett három másik korosztályos válogatottunknak is az Eb-részvétel kiharcolás volt a tét, azonban végül egyiknek sem sikerült az első két hely valamelyiként végezni, ezzel kivívni a legjobb nyolc közé kerülést.

A legközelebb ehhez a Nemcsek Gréta, Kálmán Luca és Beviz Lujza alkotta U16-os lányok jártak, akik végül harmadikok lettek a lengyelországi Pszczynában. A mieink a svájciak legyőzése (2–1) után alulmaradtak a későbbi csoportgyőztes, az első kiemelt csehekkel szemben (1–2), majd a bronzéremért a szerbeket verték (2–1).

Az U16-os fiúk (Kovács Marcell, Tóth Ákos János, Takács Bercel) Hollandiában, míg az U14-es lányok (Fizel Laura, Serkédi Emese, Sávolt Karolina) Csehországban egyaránt a hatodik helyen végeztek selejtezőcsoportjukban.

(Kiemelt képen: az U14-es fiúválogatott tagjai: Mokán István Damján, Giovantsis Noel, Fazekas Vencel, illetve Selmeci Petra edző Forrás: MTSZ)