UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-02-05 20:30

Izgalmas csatákat hozott az Énekes-emlékverseny

A szokásoknak megfelelően nagy volt a tét az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékversenyen: a budapesti viadal válogatóként szolgált az áprilisi korosztályos Európa-bajnokságra.

Az első kiemelt hazai korosztályos ökölvívóversenyt rendezte meg a hazai szakszövetség február első napjaiban: az Énekes István ifjúsági emlékversenynek a Kellner Ferenc Sportcsarnok adott otthont, ahol az ifik (2006-2007-es születésűek) legjobbjai gyűltek össze. A tét nagy volt, hiszen a korosztály április elején érkező horvátországi Európa-bajnokság előtt válogatóként szolgált az esemény, ennek megfelelően

izgalmas, parázs csatákat figyelhettek a kilátogatók.

A létszám a fiúknál a tavalyi kiíráshoz képest nőtt, az akkori 60 nevezés idén 95-re ugrott, a lányoknál viszont kevesebben húztak kesztyűt – összesen 113 fiatalt vártak a ringbe az elmúlt napokban. Ahogyan az esemény beharangozójában is írtuk, számos eredményes versenyző lépett be 2024 elején az ifik közül az U22-esek mezőnyébe, 

Röpködtek a pofonok a Kellner Sportcsarnokban Forrás: MÖSZ

Kategóriájának nagy esélyese volt a 2006-os születésű Nileborg Krisztián, aki 2022-ben junior Eb-aranyat, tavaly pedig ifjúsági Eb-ezüstérmet szerzett; a Strong Hand Boxing Team versenyzője be is verekedte magát a 75 kilósok döntőjébe, amelyben a vártnál talán szorosabb meccsen gyűjtötte be a bajnoki címet: a Madárfészek Akadémia színeit képviselő Szűcs Istvánt kiélezett küzdelemben, megosztott pontozással 3:2-re verte – a fiatalok ki is érdemelték a produkciójukkal a legjobb fiúmérkőzés díját. A legjobb leányversenyző az egri Talpas Roxána lett, aki elsőévesként nyert a 48 kilogrammos kategóriában, míg a fiúknál a KSI-s Frank Dánielt (60 kg) tüntették ki. A lányok legjobb összecsapásának Soós Rózsa (Főnix BC) és Enyingi Sára (Halker-Király Team Csepel) találkozóját választották; az 50 kg-ban utóbbi örülhetett. 

A csapatversenyben a csepeli Halker-Király Team a lányok versenyét és az összetettet nyerte meg, a fiúk esetében viszont a Tápiómente SE szerezte a legtöbb pontot.

Azt ki lehet jelenteni a verseny után, hogy körvonalazódott az ifjúsági válogatott kerete; a fiatalok a jövő héten a romániai Dracula Openen méretik meg magukat nemzetközi mezőnyben, a folytatásban pedig edzőtábor is vár a csapatra, amely április 2-től Eb-n bizonyíthat, az év második felében pedig érkezik a korosztályos világbajnokság.

(Kiemelt képünkön: Szűcs István (kékben) és Nileborg Krisztián összecsapása Forrás: MÖSZ)