UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2024-02-08 17:35

Hamarosan a győri Eb-n remekelhetnek a legjobb hazai fiatalok

Bő két hét múlva már élesben lőnek a győri 10 méteres Európa-bajnokságon a legjobb hazai ifik és juniorok.

A felkészülés a hajrájában jár, egyre közeledik a rajtja a sportlövők győri 10 méteres Európa-bajnokságának, melyen

a legjobb hazai fiatalok is megmutathatják magukat a juniormezőnyben.

A hivatalosan február 24. és március 3. között rendezendő  légfegyveres kontinensviadalra  négy válogatóverseny után jelölték ki a részt vevő magyar kereteket. Érdekesség, hogy a juniorok mezőnyében puskában és pisztolyban is hat-hat fiú-, valamint leányígéretünk méretheti meg magát az eddig megszokott három-három helyett, és közülük is két-két versenyzőnek 18 év alattinak, tehát tulajdonképpen ifjúsági korúnak kell lennie. Az egyéni megméretésen országonként három sportlövő juthat a nyolcas döntőbe.

A magyar küldöttség egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a tavalyi, tallinni 10 m-es Európa-bajnokság juniorviadalát.

Az egyetlen egyéni érmet – ezüstöt – Török Ferenc érdemelte ki a légpuskások között. Török aztán Tóth Annával az oldalán a légpuskás vegyes csapatok küzdelmeiben nyert aranyat, és ugyanitt a Kálmán Bálint, valamint Ferik Csilla alkotta kettős is felálhatott a dobogó harmadik fokára.   A második bronz a Ferik Csilla, Tóth Anna és Vintze Regina összetételű légpuskás leánycsapatnak járt.

Török Ferenc tavaly egyéni Eb-ezüstöt szerzett 10 méteren Forrás: MSSZ

A puskásosok Győrben is sokat remélhetünk, és ezt nemrégiben a szakág vezetője, Kissné Oroszi Edit is megerősítette honlapunknak:

Nagy lehetőség a fiatalok számára, hogy szakáganként hat-hat fiú- és leányversenyző szerepelhet a győri Eb-n, és közöttük ifjúsági korú sportlövők is meg tudják magukat méretni nemzetközi mezőnyben.

Puskában mindkét nem versenyzői nagyon ígéretesek. Török Ferenc tavaly igen eredményes évet zárt, és reméljük, hogy ezen az Eb-n is képes lesz megmutatni a tudását. Persze, mellette is sokra hivatott fiúk lőnek majd. A lányok nagyon fiatalok, ezzel együtt vannak, akik nem először lőnek világversenyen. Például Toma Réka és Ferik Csilla sincs még tizennyolc éves. A fiúk és a lányok is a jövő versenyzői, de megvan a felkészültségük ahhoz, hogy egy jó hangulatú junior Európa-bajnokságon több érmet is kiérdemeljenek.”

Megsüvegelendő, hogy a felnőtt pisztolyos nők között Jákó Miriam juniorként harcolta ki a csapattagságot, így ő 20 esztendősen olimpiai kvótáért szállhat harcba az Eb-n.

(Kiemelt képünkön: nagy volt a harc a válogatókon az Eb-helyekért Forrás: MSSZ)