UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2024-02-09 14:41

Újpestre igazoltak a Márton ikrek

Az Újpesti Torna Egylethez igazolt a tavaly az 57 kilósok között felnőtt-világbajnoki címet szerző tekvondós, Márton Luana (17) és ikertestvére, a 62 kilósok súlycsoportjában junior Európa-bajnok Viviana (17).

Az ünnepélyes szerződéskötésre pénteken az UTE klubházának Kupás termében került sor, ahol a Madridban élő és készülő, de magyar színekben versenyző küzdősportolók elárulták, hogy mindig a profizmust keresték, ezért választották a lila-fehér klubot. Hozzátették, amikor a falon meglátták a kiemelkedő sportolók képeit, arra gondoltak, hogy ők is egyszer közöttük kapnak helyet – írja az MTI.

A családommal és az edzőinkkel nagyon jó élmény itt lenni az UTE-ban. Évente többször fogunk Magyarországra látogatni és edzéseket tartani

– mondta Márton Viviana. Testvére, Márton Luana a jövő hónapban Szófiában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs selejtezővel kapcsolatban hozzátette: „nagyon bízunk benne, hogy megcsináljuk, mert képesek vagyunk rá és jó formában vagyunk."

Az olimpiára akkor szerezhetnek kvótát, ha súlycsoportjukban döntőbe jutnak a bolgár fővárosban. Arra a kérdésre, melyikük érzi magát jobb formában, Viviana egyből rávágta, hogy ő, majd átadta testvérének a mikrofont.

Csak szólunk, hogy mindketten olimpiai bajnokok leszünk

 hangsúlyozta Márton Luana, aki 57 kilóban szeretne kijutni a párizsi játékokra.

Az UTE tekvondósai elárulták, hogy már kiskoruk óta nem versenyeznek egymás ellen, de az egymással végzett edzések a legkeményebbek.    

Breznai Ágnes, a klub tekvondószakosztályának vezetője elmondta, hogy a lányok és edzőik munkásságát látni maradandó élmény, nemcsak szakmabelieknek, hanem bárkinek, ugyanis profizmus, elszántság, koncentráltság és olyan motivációs szint jellemzi őket, ami mindenkit magával ragad.

A Márton ikrek jövő hét pénteken ünneplik 18. születésnapjukat. A sajtóeseményre edzőik, a 2012-es londoni olimpián ötödik finn Suvi Mikkonen, a spanyol Jesús Ramal és a szüleik is elkísérték őket, édesapjuk, Márton Zsolt pedig elárulta, hogy gyerekkora óta Ferencváros-szurkoló.

Őze István, az UTE klubigazgatója szerint nemcsak az újpesti együttesre, hanem az egész magyar sportra hatással lesz a lányok Magyarországra igazolása.

(Kiemelt képen: Márton Luana Forrás: UTE)