UtánpótlásSport
2024. július 21.
  • instagram
U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság, Bulgária Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-10 14:34

Spanyolországban edzőtáborozik az elitkörre készülő U17-es válogatott

Az U17-es labdarúgó-válogatott pénteken elutazott San Pedro del Pinatarba, ahol egy hétig készül az Eb-selejtező márciusi, angliai elitkörére.

A Jeremiás Gergő vezette U17-es labdarúgó-válogatott ősszel csoportmásodikként jutott tovább a hazai rendezésű Eb-selejtezőből, majd a decemberi sorsoláson az angol, a francia és az északír együttest kapta ellenfélnek a tavaszi elitkörre (a minitornának Anglia ad otthont).

Az elitkörös szereplésre való felkészülés jegyében a következő napokban Dél-Spanyolországban edzőtáborozik a csapat, és két nemzetközi mérkőzést is játszik: jövő szerdán Írországgal, míg pénteken Svájccal méri össze az erejét.

A mieink kerete az őszi tétmérkőzéseken pályára lépő játékosokra épül, de a szakmai stábnak lehetősége nyílik néhány új labdarúgó kipróbálására is. 

Nagyrészt azokkal a játékosokkal készülünk, akikkel kivívtuk az elitkörös szereplést, azóta azonban volt két felkészülési mérkőzésünk, amelyeken néhány új futballista is jó benyomást tett rám, számukra is adott a lehetőség, hogy bekerüljenek az elitkörös keretbe

 mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző. – A célunk, hogy ebben a bő egy hétben annyit eddzünk és fejlődjünk, amennyit lehetséges, és tovább mélyítsük azt a tudást, amelyet ősszel elsajátított a csapat. Örülök, hogy erős riválisok ellen játszunk mérkőzéseket, mert az elitkörben is nagyon erős ellenfelek várnak ránk, és az ilyen erőpróbák segítik legjobban a felkészülésünket."

A válogatott kerete:
Kapusok:
Kocsis Botond (ETO FC)
Fodor-Papp Tamás (Fehérvár FC)
Tompa Ákos (Real Sociedad)

Védők:
Csorba Dominik (ETO FC)
Tercza Gergő (DVSC)
Szekér Botond (AKA)
Koncz Dávid (ETO FC)
Rácz István (DVSC)
Németh Vencel  (NAC Breda)

Középpályások:
Zója-Katona Márk (ETO FC)
Lakatos Noel (Ingolstadt)
Madarász Ádám (Ferencváros)
Kiss László (DVTK)
Vitályos Viktor (Puskás Akadémia)
Bolgár Botond (Ferencváros)
Décsy Ádám (ETO FC
Németh Hunor (Köbenhavn)
Hős Zsombor (Vasas)

Támadók:
Barkóczi Barnabás (Vasas)
Kovács Bendegúz (Ajax)
Kancsíj Artúr (Kisvárda)
Egri Imre (DVSC)
Kovács Patrik (Fehérvár FC)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)