UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-14 19:44

Legyőzte az íreket az U17-es válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2–0-ra győzte le Írországot a spanyolországi edzőtáborban szervezett mérkőzésen.

Az Európa-bajnoki selejtező elitkörére készülő U17-es labdarúgó-válogatott Spanyolországban edzőtáborozik, amely keretei között két nemzetközi mérkőzést játszik. Az első találkozón Jeremiás Gergő szövetségi edző együttese 2–0-ra verte az íreket, a következő felkészülési meccset pedig pénteken vívja Svájc ellen.

„​​Az első félidőben ötletesen, jól futballoztunk, a játékosok maximálisan betartották, amiket kértünk tőlük. A második félidőben a vezetésünk birtokában próbált nyomást helyezni ránk az ír csapat, de kompaktak voltunk, jól védekeztünk, ezért csak egy-két pontrúgásból tudott veszélyeztetni az ellenfél. Hasznos mérkőzésen vagyunk túl, amelyen sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni, és a játékosok teljesítménye alapján is rengeteg fontos tapasztalatot szereztünk értékelt a mérkőzés után Jeremiás az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Írország 2–0 (1–0)
Magyarország: Kocsis Botond - Csontos Dominik, Koncz Dávid, Vitályos Viktor - Lakatos Noel, Décsy Ádám (Kiss László, 67.), Németh Hunor, Bolgár Botond (Szekér Botond, 59.) - Barkóczi Barnabás (Hős Zsombor, 67.), Kovács Bendegúz (Kancsij Artúr, 75.), Kovács Patrik
Gól: Kovács 16., Hős 75.

 Az U15-ös nemzeti csapat pedig Írországba utazott edzőtáborba, és a házigazdákkal csapott össze, akiktől Szabados József együttese 2–0-ra kikapott. Pénteken újra az írek ellen játszik a korosztályos válogatott.

Az első félidőben védekezésben, a labdakihozataloknál és labdabirtoklásban sem voltunk kellően szervezettek, nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, egy oldalszabadrúgás után és egy tizenhatoson belül elkövetett védelmi hibából kaptunk gólokat. A második félidőben stabilabb lett a csapat, ekkor már ígéretes helyzeteink is voltak, sajnos nem tudtuk kihasználni őket – mondta Szabados a mérkőzés után a mlsz.hu-nak.

Írország–Magyarország 2–0 (2–0)
Magyarország: Kilvinger Levente - Acsai Dominik (Vincze Tamás, 41.), Kimmel Benedek, Nyári Olivér, Béres Benedek - Somfalvi Barna (Ratkai Ádám, 41.), Milkovics Márton (Polonkai Noel, 77.), Tímár Dávid (Varga Zsolt, 41.)- Kiss Máté (Berekmári-Szigeti Ákos, 58.), Dudás Gergő, Kiss Norbert (Varga Zalán, 41.)

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)