UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-02-19 20:44

Az Újpest nyerte az U18-as bajnokság alapszakaszát

A záró fordulóban az Újpesti Jégkorong Akadémia simán verte a fehérvári FEHA19 csapatát, így alapszakaszgyőztesként várhatja a rájátszást az U18-as bajnokságban, eközben a második helyen a Vasas végzett. Az élen végző lila-fehérek és a piros-kékek vezetőedzője is elégedetten értékelte az eddigiek látottakat.

A múlt hét végi, 18. fordulóval lezárult az U18-as jégkorong-bajnokság alapszakasza. A záró játéknapon a címvédő Újpest 8–1-re győzte le a FEHA19 együttesét, így bebiztosította első helyét a hazai korosztályos bajnokságban, s ezzel párhuzamosan pedig megszerezte a harmadik helyet szerezte – a magyar csapatokkal tűzdelt – osztrák ligában. (A lila-fehéreket kizárólag a Salzburg és a Klagenfurt előzte meg, tehát a legjobb magyar gárdaként zártak Ausztriában.) Az osztrák rájátszás első körében az UTE ismét a fehérváriakkal találkozik, majd a hazai play-off pedig csak azután kezdődik, ha az előbbinek a küzdelmei véget értek.

„Összességében nyilván nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk az alapszakaszt. Az évad során sokat fejlődtek a játékosaink, főleg döntéshozatalban és kivitelezésben.

Szerdán hazai pályán már indul a rájátszás, felkészülten állunk elébe az első, negyeddöntős párharcnak. Bizakodva várjuk a folytatást!

 – mondta Mihály Jenő, az újpestiek vezetőedzője a klub közösségi oldalán.

Az utolsó játéknapon aratott győzelmével az Újpest a Vasast utasította maga mögé a második helyre, míg a harmadik helyen a BJA végzett a magyar pontvadászatban. A Vasas és a BJA éppen egymás ellen nyitja az osztrák rájátszást.

„Az alapszakasz elején sok sérülés és betegség hátráltatott minket, így a kezdetekben kicsit nehezen jöttek a győzelmek, viszont a végére lendületbe jöttek a fiúk.

Azt hiszem, a magyar bajnoki második és az osztrák bajnoki negyedik hellyel eddig elégedettek lehetünk, de a lényeges kérdések persze csak ezután dőlnek el. Az a cél, hogy mindkét fronton bejussunk az elődöntőbe, és érmet, akár érmeket nyerjünk

 – nyilatkozta Jánosi Csaba, a Vasas trénere az Utánpótlássportnak.

U18-AS MAGYAR BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ
TABELLA:
1. Újpesti Jégkorong Akadémia
2. Vasas SC
3. Budapest Jégkorong Akadémia
4. FEHA19
5. DVTK Jegesmedvék Akadémia
6. Székelyföldi Jégkorong Akadémia

(Kiemelt kép forrása: Újpesti Jégkorong Akadémia)