UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-19 16:07

Stabil tagja lett a Leverkusen U17-es csapatának Szép Márton, akit Xabi Alonso is megdicsért

Nagy élménynek nevezte Szép Márton (16) utánpótlás-válogatott labdarúgó, hogy már többször volt alkalma együtt edzeni a Bundesligában éllovas Bayer Leverkusen felnőtcsapatával.

A 16 éves támadó, Szép Márton augusztusban a Fehérvár FC csapatától került a német klubhoz, amelyben az U17-es bajnokságban szerepel. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a korosztályos válogatott labdarúgó azt mondta, a szerződtetése előtt többször töltött kint egy-egy hetet, amikor pedig eldőlt, hogy ott folytatja pályafutását, az első feladata az volt, hogy be kellett verekednie magát a kezdőcsapatba – számolt be az MTI.

Eleinte ültem a kispadon, ez furcsa volt, mert Magyarországon ilyen nem fordult elő

– árulta el, majd úgy folytatta, ez még több edzésre, munkára sarkallta őt. Úgy véli, gyorsan sikerült beilleszkednie és mostanra már teljes csapattagnak érzi magát, stabil kezdővé vált, edzője centerként vagy támadó középpályásként számít rá.

Szerinte a gondolkodás gyorsaságában és az első labdaérintések tekintetében fejlődött a leginkább, egyúttal kiemelte, hogy éles a verseny a német U17-es bajnokságban, melyben még a tabella alján lévőkkel szemben sem mehet biztosra egyik élcsapat sem.

Szép Márton bemutatkozott már az U19-es együttesben is, és a válogatott szünetekben két-három alkalommal edzhetett az első csapattal.

„Nagy élmény volt, nagyon nagy dolog ott lenni a felnőttekkel" – mondta a fiatal labdarúgó, aki kiemelte,

Xabi Alonso tartotta az edzést, aki kezet fogott vele és beszélgettek is, sőt olyan is volt, hogy edzés után megdicsérte őt a játékosként világ- és Európa-bajnok spanyol vezetőedző.

(Kiemelt kép forrása: bayer04.de)