UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-02-19 11:55

Tizenkilenc éves jobbszélsőt igazolt a Budaörs

Az NB I-ben szereplő Mosomagyaróvár 19 éves jobbszélsőjét, Sztankovics Kyrát leigazolta a Budaörs; a fiatal nyáron csatlakozik az új csapatához.

A győri nevelésű fiatal jobbszélső a következő két szezonban Buday Dániel keretében dolgozik – írja a Budaörs honlapja.

„Egyéni sportokban tett szárnybontogatás után a kézilabdával Keszthelyen, az iskolában ismerkedtem meg. Onnan Hévízre, majd rövidesen Győrbe kerültem. Hamar rájöttem, hogy a csapatsportágak közelebb állnak hozzám, nagyon jól működöm kötelékben. Az ETO kiválasztót hét győri utánpótlásszezon követett. Tizenhét évesen kerültem Mosonmagyaróvárra, ahol az ifiben kezdem, majd fél év után csatlakoztam a felnőttcsapat keretéhez. Tavaly a poszttársam sérülése miatt mély vízbe kerültem, egyedül maradtam, ami kezdetben ijesztő volt, de ha nem is tökéletes játékkal, mégis sikerült felnőnöm a feladathoz. Nagyon örültem a Budaörs megkeresésének, csak jó dolgot hallottam a klubról. Mindenképpen szeretném meghálálni a bizalmat, élni a nekem kínált lehetőséggel.

Fiatal játékosként a legfontosabb, hogy minél többet pályán legyek, tapasztalatot, önbizalmat szerezzek.

Szeretném visszanyerni a formám, felépíteni magam és beépülni a csapatba. Hosszú út áll még előttem, de most két szezonom lesz rá, hogy belelendüljek és bizonyítsak, segítsem a klubot a céljai megvalósításában. Nagyon várom a közös munkát, ígérem küzdeni és hajtani fogok!“ – mondta az átigazolás után a korábban a korosztályos válogatottakban is szereplő játékos.

(Kiemelt képünk forrása: Moyra-Budaörs)