UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-02-20 11:57

Petrimán Patrícia megnyerte a romániai Dracula Opent

A juniorkorú Petrimán Patrícia aranyérmet szerzett a romániai Dracula Open nemzetközi utánpótlás ökölvívóversenyen.

A romániai Dracula Open fontos felkészülési állomása a junior- és az ifjúsági ökölvívó-válogatottnak az első részében, az ifik (2006-2007-esek) ráadásul április elején már korosztályos Európa-bajnokságon szerepelnek majd.

Azonban nem ők, hanem a fiatalabb juniorok (2008-2009-esek) zárták magyar szempontból eredményesebben a megméretést: közöttük hárman is döntőbe jutottak,

Petrimán Patrícia (48 kg) ráadásul meg is nyerte a súlycsoportját, a döntőben a szlovák Vnukovát győzte le pontozás után.

Az 57 kilósok között Kapcsos Bianka nem bírt a szlovák ellenfelével, ahogyan a 70-esek között Kapcsos Vivien sem, ő olasz bunyóssal szemben maradt alul. 

„Petrimán Patrícia megállíthatatlan volt ezen a versenyen, a harmadik mérkőzésén is hozta lehengerlő formáját. Az előző mérkőzésekhez hasonlóan is menetről menetre tudta növelni a fölényét, így az aranyérem mellett a legtechnikásabb junior leány ökölvívó címét is bezsebelte” – idézi a hazai szövetség Facebook-oldala Törteli Ferencet, a juniorok szakágvezetőjét.

Bronzérmet a korosztályban Talpas Roxána (48 kg), Rába Noémi (60 kg), Czifra István (57 kg) és Horváth Szabolcs (63 kg) szerzett.

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)