UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-02-22 14:01

Nemrég még a bennmaradást ünnepelte, most a négyes döntőért hajt a Szent István SE U19-es leánycsapata

A fővárosi Szent István SE U19-es leány kézilabdacsapata jelentősen megerősödött a múlt nyáron, amit jól mutat, hogy jó eséllyel pályázik az évad végi négyes döntőbe való bejutásra.

Tizennyolc fordulót már lejátszottak az U19-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokság Nyugati csoportjában, az alapszakaszból nyolc kör van hátra, a jelenlegi állás szerint pedig nagy a valószínűsége, hogy az – egyaránt 32 ponttal álló – Győri ETO és a Szent István SE jut majd be az évad végi négyes döntőbe.

A két csapat közül az utóbbi remeklése a meglepőbb, a fővárosiak ugyanis a 2022-2023-as évadban a tizedik helyen végeztek a korosztályos első osztályban, inkább a kieső zóna felé kellett figyelniük, nem a dobogós helyek irányába.

„Számítottunk rá a nyári felkészülés alatt, hogy benne lehet a jó szereplés ebben az évadban, a 2005-ös korosztályból ütőképes társaság alakult ki.

Az akadémiákkal a feltételeket tekintve nem tudunk versenyezni, nyilvánvaló anyagi okokból. ám így is remek, közel annyira jó körülmények között dolgozhatunk a lányokkal.

A sikeres szereplés nem volt borítékolható, voltak jelek, hogy versenyképes együttessel vágunk neki az évadnak – mondja az Utánpótlássportnak a fővárosiak vezetőedzője, Márczy Gábor. – Az előző évadban azt már pozitívumként értékeltük, hogy kiharcoltuk a bennmaradást az élvonalban; sok új játékos érkezett hozzánk a nyáron, de az előző keretből is maradtak többen.”

A SZISE felnőttcsapata az NB I/B-ben szerepel, az U19-es gárda java pedig a „nagyok” között is szerepet kap.

„Sokat számít, hogy  a felnőttmásodosztályban is játszhatnak a fiataljaink, ennek az egyik hatása, hogy a saját korosztályukban eredményesek. Lesznek még nehéz mérkőzéseink, Győrbe is ellátogatunk majd, de azt már megmutattuk, hogy velük is fel tudjuk venni a harcot, így ha bejutunk a négyes döntőbe, szerintem bármi előfordulhat majd. Ez egyébként nem titkolt célunk is, nem szeretnénk lemaradni a Final Fourról.

Szeretnénk a klubunk történetének eddigi legjobb eredményét akarjuk elérni!