UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-22 11:24

Vereséggel kezdett a portugáliai tornán az U19-es leányválogatott

Az U19-es leány labdarúgó-válogatott három góllal kikapott a lengyelektől a portugáliai torna első mérkőzésén.

Az MLSZ beszámolója szerint az első kapott gólig egyenrangú ellenfélként küzdöttek a magyar lányok, kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést. Mind a két válogatottnak adódtak helyzetei, ám azokat csak a lengyel együttes tudta gólra váltani. A 42. percben egy védelmi hibát követően megszerezték a vezetést, így a magyar fiatalok egygólos hátránnyal vonultak az öltözőbe (1–0). 

A Szarvas Alexandra szövetségi edző által irányított együttes a folytatásban sem játszott alárendelt szerepet, de a támadójátékba sok hiba csúszott. Sok párharc, illetve eladott labda jellemezte a mérkőzést. A 75. percben egy szögletet értékesítve, a 87. percben pedig egy tizenegyeshez jutva szerzett újabb gólt a lengyel válogatott, így 3–0-s eredménnyel zárult a mérkőzés.

Nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel.

Úgy gondolom, hogy minden játékosban több van, mint amit ma mutatott. A letámadásaink rendben voltak, sok labdát szereztünk, viszont a támadójátékunkból még mindig hiányoznak a mélységi beindulások és azok az extra méterek, amik segítségével több helyzetet tudnánk kidolgozni. A lengyelek nem voltak jobbak nálunk a játékukat tekintve, viszont sprintsebességben és mozdulatgyorsaságban ők is előttünk járnak” – nyilatkozta Szarvas a mérkőzés után. 

A magyar válogatott szombaton 12.00 órakor az osztrákok ellen, kedden 14.00 órakor pedig a házigazda portugálok ellen lép pályára.

LengyelországMagyarország 30 (10)

Magyarország: Ascher Dóra – Németh Adél (László Henrietta, 63.), Gyánó Lili, Kovács Aida, Pintér Tekla (Koszó Sydney, 63.) – Szarvas Sára (Benke Annamária, 67.), Harmat Sára (Kern Fanni, 67.), Vincze Borbála – Petrovics Petra (Csejtei Emília, 63.), Novák Luca (Murár Viktória, 37.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 80.)

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)