UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-02-23 13:58

Kirgizisztánban edzőtáboroznak a KIMBA leány reménységei

Most vasárnaptól tíz napig Kirgizisztán fővárosában, Biskekben edzőtáborozik az olimpiai kvalifikációs versenyekre készülő felnőtt női birkózóválogatott, köztük a KIMBA legígéretesebb fiataljai is.

Martin Gábor, a felnőtt női birkózóválogatott edzője, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakágvezetője vezetője úgy fogalmazott: „Ez az edzőtábor elsősorban azoknak szól, akik szerepelnek az olimpiai kvalifikációs viadalokon. A KIMBA-nak ugyanakkor remek megállapodása van a kirgizekkel,

így arra is nyílt lehetőség, hogy négy versenyzőnk szintén elutazzon a csapattal, köztük a 19 éves Elekes Enikő, aki a kvótaszerző versenyeken is elindul

– mondta a szakember a KIMBA honlapján.

A kvótáért harcoló sportolók közül vasárnap Orsós Sztálvira (53 kg), Bognár Erika (57 kg), a 19 éves Elekes Enikő (62 kg), Szabados Noémi (68 kg) és Nagy Bernadett (76 kg) érkezik meg Biskekbe, rajtuk kívül a 18 éves Nyikos Veronika, a 20 éves Szenttamási Róza és a 18 éves Terék Gerda előtt nyílt meg a lehetősége ugyanerre, így összesen négy utánpótláskorú (U23-as) versenyző utazhatott el a felnőttválogatottal Biskekbe.

„Március elején nagy nemzetközi edzőtábort tartanak Rómában, ahol számos európai csapat részt vesz – folytatja Martin Gábor. – De mi úgy voltunk vele, hogy ne velük eddzünk, hiszen nemsokára ellenük lépünk szőnyegre Bakuban. Új ingert szerettünk volna szerezni, és ezt remekül szolgálja a kirgizisztáni edzőtábor. Ha minden a tervek szerint halad, rengeteg kirgiz edzőpartner mellett az üzbégek és a kazahok is ott lesznek, illetve egy-egy európai versenyző. Ez a KIMBA-s lányoknak is remek lehetőség a fejlődésre.”

(Kiemelt képen: Elekes Enikő Fotó: UWW)