UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-02-23 09:02

Sós Csaba: a vb-csapat tinédzserei nagyon jó úton járnak

A dohai vizes világbajnokságon a húszon inneniek magyar részlegét négyen alkották, s valamennyien megfeleltek Sós Csaba szövetségi kapitány elvárásának.

Egyformán a 2006-os év szülötte Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Ábrahám Minna és Komoróczy Lora, s közös bennük az is, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány bizalmát élvezve valamennyien bekerültek a katari vébén rajthoz állt magyar felnőtt úszóválogatottba. Ráadásul nem csupán a létszámot gyarapították, hanem a dohai medencében nyújtott teljesítményükkel rászolgáltak a szakvezető dicséretére is.

Pádár szereplése egyértelmű, egyéniben is döntőt úszott, folyamatos az előrelépése Fukuoka, az előző vébé óta

– kezdte értékelését a korábbi kiváló úszóból lett kapitány az utánpótlássport.hu megkeresésére. – Kemény munkában van, aki a váltóban is nagyszerűen teljesített, maradéktalanul elégedett vagyok vele.”

Hasonlóképpen dicsérte Molnár Dórát is.

Megint vb-döntős lett egyéniben, akárcsak Budapesten, két évvel ezelőtt 200 háton. A 4x200-as gyorsváltóban is nagyon jót ment, biztosan hozta magát.

Eredendően csak egyéniben szerepelt volna, de aztán úgy láttam, hogy a váltóban is úsznia kell...”

Ábrahám Minna egyenesen Amerikából érkezett Katarba, s – a kapitány szavai szerint – „láthatóan fáradt volt”.

„A gyorsváltóban az első százon az igazi Ábrahám úszott, a második százon viszont már látszott, hogy hulla fáradt, egy nappal előbb kellett volna jönnie.... Ott kinn sem vattázzák őket, ugyanúgy tanulnak, ugyanúgy edzésben van Minna is, ugyanúgy jár versenyekre ott is, de megmondom férfiasan, mindenképpen arra számítok, hogy ő is A szintes lesz, s egyéniben is indulni fog Párizsban. Úgy gondolom, az olimpián Pádárhoz hasonló teljesítményt fog nyújtani, minden jel erre utal.”

Komoróczy Lora is csak váltóban, a 4x100-as női vegyes váltó első embereként úszott.

Valamelyest elmaradt legjobbjától, de hát a rossz időpontban levő vb miatt nagyjából az egész mezőny ilyen volt. Ő is stabilan hozta magát, úgy mondanám, hogy megfelelt az elvárásoknak.

Összességében pedig úgy látom, hogy mind a négyen nagyon jó úton járnak. Okunk van bizakodni, hogy nem csupán olimpiai résztvevők lesznek, hanem esetükben szép olimpiai szereplés elé is nézünk...

(Kiemelt képen: Molnár Dóra Forrás: MÚSZ)