UtánpótlásSport
2024. május 12.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó Európa-bajnokság

2024-02-25 17:55

Bronzérmes a kadét fiú kardcsapat a nápolyi Eb-n

Bronzérmet szerzett a kadét fiú kardcsapat a nápolyi korosztályos vívó Európa-bajnokságon.

A Nápolyban zajló korosztályos vívó Európa-bajnokság utolsó kadétnapján is született magyar érem.

A Berkeszi Dániel, Csoba Botond, Fabó Ákos, Kovács Lőrinc összeállítású kardcsapat felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A fiúk a briteket, majd a németeket győzték le az elődöntőig, aztán a négy között a házigazda olaszoktól szoros mérkőzésen, 45:43-ra kaptak ki. A bronzérmet a törökök elleni 45:37-es sikerrel érdemelte ki a Kósa Miklós keretedző által irányított egység.

Kósa Miklós és a kétszeres kadét Eb-bronzérmes Csoba Botond Forrás: EFC

Mellettük a leány párbajtőrcsapat és a fiú tőrválogatott is éremért vívott. A Horváth Lotti, Rózsás Júlia, Szilárd Anna, Terhes Hanna összetételű kvartett az elődöntőben egyetlen tussal, 44:43-ra maradt alul a lengyelekkel szemben, majd a bronzmeccsen az észtek a hajrában fordítva győzték le a mieinket 45:41-re. Csakugyan negyedik lett a Bodor Áron, Koszolányi Hunor, Sommer Marcell, Zsögön Andor felállású gárda, miután az elődöntőben a franciáktól 45:33-ra, a harmadik helyért az olaszoktól 45:32-re kapott ki.

Ezzel Nápolyban véget ért a kadétok Eb-je. A korosztályban a legnagyobb magyar sikert majd a juniorok között is érdekelt tőröző, Kollár Anna érte el az egyéni aranyérmével. Korábban továbbá ezüstérmes lett a kardozó Csonka Dorottya és a Csonka, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin alkotta leány kardcsapat, míg bronz járt a szintén kardozó Csoba Botondak.

Hétfőn a juniorok között a férfi párbajtőrözők, a női tőrözők és a női kardozók egyéni versenyét rendezik.

(Kiemelt képünkön: a bronzérmes kadét fiú kardcsapat Forrás: EFC)