UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2024-02-25 19:22

Négy magyar fiatallal kezdődik a junior műkorcsolya-vb

A leány- és a fiúmezőny mellett a páros műkorcsolyázók versenyében szurkolhatunk magyar indulónak a hétfőn kezdődő tajvani junior-világbajnokságon.

Hétfőn megkezdődik a 2023-2024-es évad legfontosabb junior műkorcsolya- és jégtáncversenye, a korosztályos világbajnokság, aminek Tajvan ad otthont. A szakág fiataljai az elmúlt hónapokban sem pihentek, számos fontos megméretésen léptek jégre: a hazai rendezésűek közül kiemelendő az idény eleji tesztverseny, a Budapest Trophy és a Mikulás-kupa is, a nemzetközi események tekintetében pedig a junior Grand Prix-sorozat, amelynek a szokásoknak megfelelően több állomásán is figyelhettünk magyar színekben induló korcsolyázót. Ráadásul a második állomásnak Budapest adott otthont, ami sportdiplomáciai szempontból is sikernek számít.

De vissza a tajpeji vb-re:

a fiúk és a lányok között is egy induló képviseli a magyar színeket.

Előbbiek között a junior-vb tekintetében már rutinosnak nevezhető Vlasenko Aleksandr áll majd jégre, aki két éve 27., tavaly pedig 21. lett az eseményen. A lányoknál a válogatók alapján a legjobban teljesítő Dzsumanyijazova Polinát figyelhetjük majd, akinek ez lesz a második korosztályos világbajnoksága; tavaly a 16. helyet szerezte meg.

Vlasenko Aleksandr Forrás: MOKSZ

Berei Mózes József és Rothenbühler Nora a páros műkorcsolyázók között méretheti meg magát: a fiatalok augusztusban kezdték meg a közös munkát, a junior-vb-hez szükséges technikai minimumpontszámot pedig február elején, az oberstdorfi Bavarian Openen szerezték meg, amelyen hatodikak lettek. 

Rothenbühler Nora és Berei Mózes József Forrás: MOKSZ

Az esemény hivatalosan hétfőn kezdődik, majd szerdán előbb a páros műkorcsolyázók, majd a lányok mutatják be a rövid programjukat. Csütörtökön a fiúk is megkezdik a szereplésüket, a párosok pedig befejezik a szabadprogrammal; a kűrt a leánymezőny pénteken, a fiú pedig szombaton viszi jégre.

(Kiemelt képünkön: Dzsumanyijazova Polina Forrás: MOKSZ)