UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-26 18:42

Gera Zoltán távozik az U21-es válogatott éléről

A korábbi kiváló játékos, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán távozik az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői posztjáról, és az NB II-ben szereplő Vasas vezetőedzője lesz; az MLSZ később dönt az utódjáról.

Négy és fél évvel ezelőtt, 2019 nyarán kezdte meg a munkát Gera Zoltán az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjeként, ő irányította a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd a következő két korosztályos Eb selejtezőjét is vele kezdte meg az együttes. Gera az MLSZ kötelekében eltöltött időszaka alatt végig szorosan együtt dolgozott Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, így például több alkalommal erősítette az A-válogatott stábját is. Irányítása alatt az U21-esek közül több mint tíz játékos került fel a felnőttválogatottba, jó néhányuk már nagyon fiatalon alapemberré vált a „nagycsapatban".
 

Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását

 – mondta az mlsz.hu-nak a távozó szakember. – Kettős feladatom volt a válogatott élén: a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is szempont volt. Rengeteget tanultam a szövetségnél eltöltött időszak során, és remélem, én is hozzá tudtam járulni a válogatottban megforduló labdarúgók fejlődéséhez. Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra."

Gera Zoltán mellett segítője, Csizmadia Csaba is a Vasashoz igazolt. Az U21-es válogatott új szakvezetőjét a későbbiekben jelenti be a szövetség, Gera pótlásáról a közeljövőben gondoskodik az MLSZ sportigazgatósága.

A válogatott márciusban két mérkőzésen lép pályára: előbb felkészülési mérkőzésen fogadja a moldávokat, majd Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)